Τιμητική εκδήλωση για τον ζωγράφο Δημήτρη Χατζίνα. ..

Το ζωγράφο Δημήτρη Χατζίνα, το λυρικό, γεμάτο ευαισθησία καλλιτέχνη, που τίμησε την Αίγινα με το ξεχωριστό ύφος ζωγραφικής του και προσέφερε στην τέχνη και τη λαογραφία του νησιού με πολλούς τρόπους, τίμησε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας. Η σεμνή εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουλίου. Τους επισκέπτες της έκθεσης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, στη συνέχεια η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κυρία Κατερίνα Θανοπούλου διάβασε παρουσίαση για το έργο και την προσωπικότητα του Δημήτρη Χατζίνα, ενώ η κυρία Άννα Χάννου διάβασε το βιογραφικό του.

Ευρηματικός όπως πάντα ο Φραγκίσκος Κάππος μίλησε για τη φιλία που τους έδεσε, αλλά και για την ποιότητα του χαρακτήρα του που ακτινοβολεί μέσα από τα έργα του. Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με αυτή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κυρίου Τάκη Βάρτζελη, ο ίδιος έχει μεγάλη συλλογή έργων του και μίλησε για τον τρόπο που από το λυρισμό, το ρομαντισμό και το φως των έργων του, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει ξανά τα χαμένα όνειρά του. Φανερά συγκινημένη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η κόρη του ζωγράφου κυρία Σοφία Χατζίνα δεν θέλησε να μιλήσει για το έργο του πατέρα της, παρά μόνο να ευχαριστήσει όλους όσους των αγάπησαν, τίμησαν το έργο του και παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση. Τα εγκαίνια της έκθεση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών "Η Αφαία" κυρία Βάντα Βάρτζελη, συγγενείς και φίλοι του Αιγινήτη δημιουργού.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png