"Εικόνα και Λόγος". Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στον Πύργο του Μαρκέλλου.

Δελτίο Τύπου
Με θέμα την αέναη  και δυναμική σχέση της Εικόνας με το Λόγο,  η έκθεση με τον ομώνυμο τίτλο φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει σ’ένα κόσμο όπου οι εικόνες αντηχούν  τις λέξεις  και οι λέξεις τις εικόνες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Ζυμαράκη, η δημιουργία τόσο των εικόνων όσο και  του λόγου  πηγάζει από την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει και συνάμα να εκφραστεί με τα μέσα που κάθε φορά έχει στη διάθεσή του. Πρόθεση μας είναι μέσα από την έκθεση αυτή να προσεγγίσουμε και να αναδείξουμε τη σχέση της Εικόνας και του Λόγου με ένα πνεύμα ‘ελευθερίας’ δίχως τις δεσμεύσεις και τους φραγμούς που επέβαλε και επιβάλλει στους καλλιτέχνες ο διαχωρισμός των Τεχνών σε εκείνες που έχουν ως αντικείμενό τους την Εικαστική αναπαράσταση  και σε εκείνες  που σμιλεύουν το Λόγο. Οι δεκαοχτώ  συμμετέχοντες εικαστικοί  δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση και την πρόκληση να καταθέσουν και να μοιραστούν απενοχοποιημένα την εμπειρία και τις εν-τυπώσεις από την ενασχόλησή τους με τις Εικόνες, με το Λόγο.

Τα έργα;  Συναρπαστικά και θα λέγαμε αναπάντεχα λυρικά καθώς τα χρώματα και οι τεχνικές αγκαλιάζουν και αγκαλιάζονται από στίχους του Ελύτη, του Εγγονόπουλου, του Γέιτς, του Νερούντα, του Φριντ…και από αποσπάσματα βιβλιών του Καραγάτση, του Παπαδιαμάντη, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο Πύργος του Μαρκέλλου  προβάλλει ιδανικός για τη συγκεκριμένη έκθεση καθώς δύο παράλληλες με αυτή δράσεις θα υλοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του: ‘Η  Μαγική φιστικιά και άλλα παραμύθια’: ένα εργαστήρι απευθυνόμενο σε παιδιά δημοτικού με θέμα την Εικονογράφηση παραμυθιών από την εικαστικό Πένυ Κωνσταντίνου και την εικονογράφο Σοφία Παπαθανάση.

‘Ex libris-Μικρά χαρακτικά για βιβλία’: εργαστήρι για ενήλικες από το ζωγράφο και χαράκτη Δημήτρη Μηλιώτη με τη συμμετοχή του έλληνα συλλέκτη ex- libris Βασίλη Ζευγώλη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας αντιδήμαρχο Αίγινας, κο  Φίλιππο Τζίτζη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ιστορικό κτήριο του νησιού  όπως είναι ο Πύργος του Μαρκέλλου να υποδεχτεί όχι μόνο τους καλλιτέχνες που θα εκθέσουν τη δουλειά τους αλλά και τον κόσμο της Αίγινας που θα θελήσει όχι απλά να δει την έκθεση αλλά και να συμμετάσχει στα εργαστήρια ,τα οποία στόχο έχουν να μυήσουν μικρούς και μεγάλους  σε πτυχές της ιδιαίτερης σχέσης Εικόνας και Λόγου. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση γεγονός που την καθιστά ένα πολιτιστικό δρώμενο ανοιχτό και φιλόξενο για όλους, μυημένους στην τέχνη και μη!   

Η έκθεση Εικόνα και  Λόγος θα διαρκέσει από 26 μέχρι και 31 Ιουλίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png