"Η σχέση της εικόνας με το λόγο". Στον Πύργο του Μαρκέλλου.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν στο Πύργο του Μαρκέλλου τα εγκαίνια της έκθεσης "Εικόνας και Λόγος". Πρόκειται για μία σημαντική ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής στην οποία συμμετέχουν 18 εικαστικοί οι: Κοσμάς Δενδρινός, Νικόλ Κάπαρη, Αγγέλα Καράλη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ήβη Κουκούλη, Πένυ Κωνσταντίνου, Κατερίνα Bildjupa Λαιμοδέτη, Δημήτρης Μηλιώτης, Σοφία Παπαδοπούλου, Σοφία Παπαθανάση, Στάθης Πάνου, Κορίνα Παπαφράγκου, Άντα Πετρανάκη, Μαρία Ρουσιώτη, Μαίρη Σάββα, Θωμάς Σταυρόπουλος, Σοφία Σταύρου, Paul Walker. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η κυρία η Ελένη Ζυμαράκη.

 

Η ουσία της έκθεσης βρίσκεται πίσω από το ερώτημα: "Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, μια λέξη πόσες εικόνες μπορεί να ξυπνήσει στο νου;" και το "ταξίδι" του επισκέπτη της έκθεσης ξεκινά, ανάμεσα σε όσα προτείνουν και έχουν να πουν δεκαοχτώ εικαστικοί "να μοιραστούν απενοχοποιημένα την εμπειρία και τις εν-τυπώσεις" η Εικόνα και ο Λόγος σμίγουν με μία ιδιαίτερη δυναμική που δημιουργεί προσκλήσεις και προκλήσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ.

Ένα σημαντικό στοιχείο και όχι μόνο της έκθεσης είναι ότι αυτή φιλοξενείται και στον όροφο του Πύργου Μαρκέλλου, που ανοίγει για το κοινό μετά από πολλά χρόνια. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, η κυρία Φωτεινή Μπήτρου εκ μέρους του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης, όπως επίσης και οι κύριοι Γιώργος Τσατήρης πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων "Ο Καποδίστριας" και Νεκτάριος Λεούσης πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνεται και ειδικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα την εικονογράφηση παραμυθιών, αλλά και εργαστήρι για ενήλικες, με θέμα τη χαρακτική στην υπηρεσία της εικονογράφησης των βιβλίων.

27/7/2011 ώρα 18.30 με τίτλο "Η μαγική φιστικιά και άλλα παραμύθια" ( εικονογράφηση παραμυθιών από τούς εικαστικούς Πένυ Κωνσταντίνου και Σοφία Παπαθανάση ) 

30/7/2011 με τίτλο "Μικρά χαρακτικά για βιβλία" με τη συμμετοχή του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώτη. Η συμμετοχή στα εργαστήρια  είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png