Εικαστικές "πινελιές" στους λευκούς τοίχους του Κέντρου Υγείας Αίγινας. .

Ο Γιάννης Σανταντόνιο και η Κυριακή Χριστακοπούλου έδειξαν πώς μια εικαστική παρέμβαση μπορεί να ξεπεράσει τα στενά κάποιες φορές πλαίσια της τέχνης, να ξεφύγει από τις αίθουσες, να πάει εκεί που υπάρχουν άνθρωποι, να γίνει κομμάτι της ζωής, της καθημερινότητας, ακόμη και να λειτουργήσει σαν βάλσαμο, που θα ανακουφίσει στιγμιαία ίσως, από τη θλίψη του πόνου. Οι δύο γνωστοί εικαστικοί που ζουν και εργάζονται δεκαετίες στην Αίγινα, προχώρησαν σε μια τέτοια εικαστική παρέμβαση και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Κέντρου Υγείας, μετά από πρότασή τους, τοποθέτησαν στους τοίχους του δύο "φιστικιές". Πρόκειται για δύο από τα έργα που είχαν εκτεθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου Φεστιβάλ Φιστικιού και από τότε παρέμεναν κλεισμένα σε μια αποθήκη. Η ιδέα ήταν του Γιάννη Σανταντόνιο και η σύζυγος του Κυριακή Χριστακοπούλου συμφώνησε. Οι δύο ζωγραφιστές φιστικιές τοποθετήθηκαν στους τοίχους της μεγάλης αίθουσας αναμονής, κάνοντας το χώρο να "ανασάνει", από τη δημιουργική πνοή τους.


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, από τότε που οι δύο εικαστικοί προσέφεραν έργα τους στη λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση της Θεατρικής Ομάδας ΓΕΛ - ΕΠΑΛ - ΙΕΚ Αίγινας, όπου μαζί με άλλους καλλιτέχνες του νησιού, έδειξαν το ρόλο που πρέπει να έχει η συμμετοχή των καλλιτεχνών στην καθημερινότητα, στα προβλήματα, στις ανάγκες, στις προσδοκίες μιας κοινωνίας. Αυτή η έννοια της παράλληλης προσφοράς, μπολιάστηκε καλά και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί προς όφελος των κατοίκων του νησιού, αλλά και της ίδιας της τέχνης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png