Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για την έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ και τα επόμενα στάδια στο έργο του αγωγού.

Θέματα

Για το ζήτημα της έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής του Πρακτικού ΙΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού και Εισήγησης του έργου "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ", αλλά και για τα στάδια που θα ακολουθήσουν, θέλησε να ενημερώσει τους κατοίκους της Αίγινας ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του Σώματος στις 28 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που συνεδρίασε και αποφάσισε θετικά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

"Στις 28 του μηνός στην Περιφέρεια Αττικής, πάρθηκε μία ομόφωνη - ιστορική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία επιλαμβάνεται επί των θεμάτων που έχουν σχέση με τον υποθαλάσσιο αγωγό και για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για το νησί", είπε ο κύριος Μούρτζης που συμπλήρωσε ότι: "Αυτή η ιστορική απόφαση, το τρίτο πρακτικό ουσιαστικά που κατατέθηκε και συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έτυχε της ομόφωνης απόφασης, της αποδοχής όλων των μελών των συμμετεχόντων και βεβαίως όλων των παρισταμένων εργοληπτών που ήταν στο συμβούλιο αυτό", εξηγεί επίσης για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ότι: "Βεβαίως τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος, μετά την καθαρογραφή αυτού του πρακτικού και τη δημοσίευσή του, υπάρχει μία προθεσμία 15 ημερών που μπορούν να προσφύγουν ξανά με ενστάσεις στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία σημειωτέων θα πάρει πάλι την ίδια απόφαση, και δεν είναι προκατειλημμένο, έτσι θα γίνει. Κι αν σε περίπτωση κάποιοι εξ' αυτών θέλουν να προσβάλουν την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν το δικαίωμα να την προσβάλουν. Αυτό όμως, το σίγουρο που θέλω να πω, είναι ότι μέσα στο έτος 2017, που θα είναι και το σωτήριο έτος για την Αίγινα, θα υπάρξει ανάδοχος αυτού του έργου. Και έτσι, όταν λέμε ότι θα υπάρχει ανάδοχος, από εκεί και πέρα θα μετράμε τις ημέρες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού".

Ο κύριος Μούρτζης χαρακτήρισε ως κομβικό το σημείο που το έργο έχει φτάσει σήμερα.

"Βεβαίως, θέλω να πω ότι μετά την ολοκλήρωση αυτή, την όποια απόφαση πάρει ή τη όποια προσφυγή κάνει στο ΣτΕ όποιος θέλει από τις κατασκευαστικές εταιρίες, μετά η διαδικασία γίνεται πάρα πολύ σύντομη, ανοίγουν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών και αφού ανοιχτούν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών, τότε είναι θέμα χρόνου, όπου και να προσφύγουν, το έργο θα έχει μπει πια σε τροχιά ολοκλήρωσης. Για αυτό είπα ότι εντός του 2017, το έργο αυτό θα ξεκινήσει πλέον και θα είναι ορατό και σε αυτούς που το θέλουν και σε αυτούς που αμφισβητούν ακόμη για την κατασκευή αυτού του τόσου σημαντικού έργου για το νησί", είπε ο κ. Μούρτζης.