Την πρόθεση του Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστρια, να παρουσιάσει στην Αίγινα μεγάλη έκθεση για τον πρώτο Κυβερνητη της Ελλάδος, έκανε γνωστή ο κ. Γιώργος Τσατήρης.

Θέματα

Τον Νοέμβριο του 2016 η Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων παρουσίασε στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο".

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης, υπεύθυνος του Δήμου για το Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια, ενημέρωσε το Σώμα για την πρόθεση του δικτύου να παρουσιαστεί και στην Αίγινα μία έκθεση με εξαιρετικές κριτικές. Ο κύριος Τσατήρης ζήτησε πληροφορίες για την υπάρχουσα δυνατότητα, ώστε να φιλοξενηθεί η έκθεση στον αναστυλωμένο, ιστορικό χώρο του Κυβερνείου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Για το ζήτημα υπήρξε μία συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη 2-3 μήνες νωρίτερα, ώστε να επισπευσθεί η δυνατότητα χρήσης του ορόφου του Κυβερνείου. Να σημειώσουμε ότι η έκθεση θα μεταφερθεί από την Βουλή σε δύο ακόμη καποδιστριακές πόλεις: το Ναύπλιο και την Κέρκυρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο κύριος Γιώργος Τσατήρης ζήτησε από τον κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, την χορηγική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, υπολογίζοντας το αναγκαίο ποσό στα 15.000 ευρώ. Για την δυνατότητα να φιλοξενηθεί η έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο" στο Κυβερνείο, ένα εμβληματικό κτήριο για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι νεώτερο.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης. Παράλληλα, εκτίθενται  ποικίλα τεκμήρια, που έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες.