Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Αθλητικά νέα

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τις ομάδες της Αίγινας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Στο ποδόσφαιρο και την 19η αγωνιστική της Α' κατηγορίας Πειραιά η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενείται την Κυριακή από το Κερατσίνι στις Σιταποθήκες στις 13.15. Στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού συλλόγου, το Σάββατο στις 11.30 το εφηβικό φιλοξενεί την Δραπετσώνα στο Ρέντη, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα το παιδικό υποδέχεται στις Σιταποθήκες την Αμφιάλη. Στο μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει την Βάρη εκτός έδρας την Κυριακή στις 12.30, ενώ για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας γυναικών η ομάδα της Αίγινας φιλοξενεί την Κυριακή στις 12.15 την Μάνδρα στα Μέθανα. Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, το Σάββατο στις 10.30 οι κορασίδες φιλοξενούν τον Πήγασο Κορυδαλλού, ενώ στις 12.00 το παιδικό τμήμα υποδέχεται την Ένωση Αμφιάλης 2. Την Κυριακή στις 10.00 το προμίνι του Παναιγιναϊκού φιλοξενεί τον Πορφύρα. Στον σύλλογο του Σαρωνικού το παιδικό αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 11.00 την ΑΕ Καλλιθέας εκτός έδρας. Στο βόλεϋ και το πρωτάθλημα της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ ο Σαρωνικός υποδέχεται την Κυριακή στις 13.30 τον Άρη Αμφιάλης, ενώ για το πρωτάθλημα των κορασίδων ο Σαρωνικός φιλοξενείται το Σάββατο στις 13.00 από το Μοσχάτο.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Τέλος, πρεμιέρα στο πρωτάθλημα για τις παγκορασίδες του συλλόγου, με την ομάδα της Αίγινας να υποδέχεται την Κυριακή στις 11.30 τον Ιάσων Νίκαιας. Για την 19η αγωνιστική του Πειραιά η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από το ισχυρό Κερατσίνι στις Σιταποθήκες. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βουτσινά μετά το νικηφόρο 2-0 επί του Φαληρικού στην Δραπετσώνα, αντιμετωπίζει με καλή ψυχολογία μια ομάδα που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το Κερατσίνι βρίσκεται στην 2η θέση με 50 βαθμούς με τον Αετό Κορυδαλλού να προπορεύεται με 52 βαθμούς, ενώ αμφότεροι είναι οι μοναδικοί αήττητοι στον β' όμιλο της Α' Πειραιά. Στο νησιώτικο σύλλογο γνωρίζουν τις δυσκολίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού, και εμφανίζονται έτοιμοι για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο από το ματς. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Καλημέρης με βοηθούς τους Μπουμπογιατζόγλου και Γκολέ.

Για την 17η στροφή της Δ' ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από την Βάρη. Η ομάδα του Δημήτρη Καρανδρέα μετά την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής (35-69) από τους Κυρίαρχους Παλιάς Κοκκινιάς, θέλει αν επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα για να ανέβει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με τα γνωστά προβλήματα (βλ γήπεδο και καιρικές συνθήκες), παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι του συλλόγου δεν δείχνουν να πτοούνται. Η δύσκολη αναμέτρηση των νησιωτών θα ξεκινήσει στις 12.30.