Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Αθλητικά νέα

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πλούσια και αυτό το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Αίγινας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Στο ποδόσφαιρο για την 20η αγωνιστική της Α' Πειραιά η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενεί την ΑΕ Περάματος στην Δραπετσώνα στις 12.45. Στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού συλλόγου, το Σάββατο στις 11.45 το εφηβικό τμήμα υποδέχεται το αντίστοιχο τμήμα του Καραβά στις Σιταποθήκες, ενώ το παιδικό αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Πειραιά στο Ρέντη το Σάββατο στις 11.30.


Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στο μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας την Κυριακή στις 12.15 στα Μέθανα, ενώ για την Α' κατηγορία Γυναικών η ομάδα του νησιού φιλοξενείται την Κυριακή στις 12.30 από τον Κορυδαλλό στο κλειστό της περιοχής (ΔΑΚ Κορυδαλλού). Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, το Σάββατο στις 10.30 οι κορασίδες φιλοξενούν τον Πανελευσινιακό, ενώ στις 12.00 το παιδικό του Παναιγιναϊκού υποδέχεται την ΑΕ Ρέντη. Την Κυριακή στις 9.45 θα διεξαχθεί ο αγώνας Παναιγιναϊκός-Ελευθερία Μοσχάτου για το προμίνι. Στο βόλεϋ και το πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ ο Σαρωνικός φιλοξενεί το Σάββατο στις 12.00 τον ΑΣ Πέρα, ενώ την Κυριακή στις 14.00 οι γυναίκες του συλλόγου θα αντιμετωπίσουν τους Αγ. Αναργύρους στο κλειστό της περιοχής για το πρωτάθλημα της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Τέλος, για το πρωτάθλημα των παγκορασίδων ο Σαρωνικός φιλοξενείται την Κυριακή στις 12.30 από τον Ακάδημο στο κλειστό της Αργυρούπολης.
Για την 20η αγωνιστική της Α' κατηγορίας Πειραιά η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενεί την ΑΕ Περάματος.

Η νησιώτικη ομάδα μετά την βαριά ήττα από το Κερατσίνι την προηγούμενη αγωνιστική θέλει την νίκη περισσότερο για την τόνωση του ηθικού. Στο συγκρότημα του Δημήτρη Βουτσινά υπάρχει αισιοδοξία για ανάκαμψη, και το παιχνίδι της Κυριακής να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την ομάδα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12.45 στο "Γιάννης Βάζος" της Δραπετσώνας, έδρα που χρησιμοποιεί η νησιώτικη ομάδα για τους εντός έδρας αγώνες της.

Την άμεση επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλουν στον Παναιγιναϊκό στο ματς με τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας. Η νησιώτικη ομάδα μετά την βαριά ήττα από την Βάρη την περασμένη αγωνιστική (55-79) θέλει το ροζ φύλλο αγώνα για να ανασάνει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η κυριακάτικη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στα Μέθανα με το τζάμπολ να έχει οριστεί στις 12.15.