21ος Ποδηλατικός Γύρος Αίγινας.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 21η χρονιά ο Ποδηλατικός Γύρος Αίγινας που είναι μία συνδιοργάνωση του Μορφωτικού Συλλόγου της Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου "Ερμής" Μαρκοπούλου, υπό την αιγίδα του Δήμου της Αίγινας. Ο ποδηλατικός γύρος της Αίγινας είναι μία αθλητική εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για το νησί, έχει αθλητές που τρέχουν για πολλά χρόνια σε αυτή την κούρσα και που όλοι ελπίζουν ότι σύντομα θα αποκτήσει διεθνές πρόσωπο, με τη συμμετοχή συλλόγων από το εξωτερικό.


Τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου της Αίγινας, τα μέλη του "Ερμή" και οι αθλητές από Ποδηλατικούς Συλλόγους όλης της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Αν και το πρόγραμμα προέβλεπε ότι η εκκίνηση θα δινόταν στις 9 το πρωί, κάποιο πρόβλημα στα δρομολόγια ανάγκασε τις αποστολές να έλθουν αργότερα και έτσι η εκκίνηση δόθηκε λίγο πριν τις 10:30 π.μ. Η γνώριμη, πολύχρωμη και γεμάτη ενέργεια ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι αθλητές, άλλαξε για λίγα λεπτά την όψη του λιμανιού. Οι ποδηλάτες μετά την εκκίνηση, διέσχισαν το δρόμο της παραλίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς Πέρδικα, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Ο χρόνος άρχισε να μετράει από την επιστροφή στην Πέρδικα, οι ποδηλάτες ακολούθησαν την ίδια διαδρομή και κατέβηκαν και πάλι στο κέντρο, στρίβοντας αυτή τη φορά στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, στη συνέχεια ανηφόρισαν στο δρόμο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Η διαδρομή άλλαξε λίγο φέτος και έτσι κατά την επιστροφή οι αθλητές έκαναν στροφή στον εσωτερικό δρόμο του Μεσαγρού, κατηφόρισαν προς Σουβάλα και από εκεί μέσω του παραλιακού δρόμου που συνδέει τη Σουβάλα με την Αίγινα, έφτασαν στο σημείο του τερματισμού, λίγα μέτρα πριν τον ξενοδοχείο "Δανάη".

Κατά γενική ομολογία η διοργάνωση ήταν άψογη, άλλωστε υπάρχει τεράστια εμπειρία από τους διοργανωτές. Οι απονομές έγιναν στο χώρο του "Ηρώου Πεσόντων".

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png