Αγώνας περισυλλογής απορριμμάτων από τη θάλασσα.


Μία εξαιρετική ιδέα υλοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αίγινας "Άγιος Νικόλαος" για να συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Προκήρυξε αγώνα περισυλλογής απορριμμάτων από τη θάλασσα και τον διοργάνωσε ακριβώς όπως έναν κανονικά αγώνα αλιείας! Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και προσεκτικά σχεδιασμένη σε κάθε της στάδιο. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί και το ραντεβού όσων συμμετείχαν σε αυτόν είχε δοθεί στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Εκεί τα σκάφη προσέρχονταν έναν - ένα και οι υπεύθυνοι της επιτροπής τους έδιναν μία απόχη (απαραίτητο εργαλεία για το "ψάρεμα" των απορριμάτων) ετικέτα με τον αριθμό συμμετοχής που κολλούσαν στο σκάφος τους, μεγάλες σακούλες απορριμάτων, αλλά και αναμνηστικά του αγώνα όπως t-shirts, κλειδώθηκες ή καπελάκια.


Η ημέρα ξεκίνησε πολύ καλά για όλους. Τα πειράγματα στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου έδιναν και έπαιρναν και η καλή διάθεση υπήρχε από όλους, τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από τους διαγωνιζόμενους! Η καλοκαιρινή ημέρα και το ελαφρύ μαϊστράλι που έπνεε εκείνη την ώρα, έκαναν τους διαγωνιζόμενους να νιώθουν ότι ξεκινούσαν ένα ψάρεμα στην αγαπημένη τους θάλασσα.

Η τράπεζα της περιοχής είχε οριστεί μπροστά από το λιμάνι και σε μία περίμετρο που τα σκάφη θα μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή με αυτό. Λίγο αργότερα και μετά την αποχώρηση του τελευταίου σκάφους, η επιτροπή επιβηβάστηκε σε δικά της σκάφη, ώστε να ελέγχει τους διαγωνιζόμενους. Ακριβώς όπως και σε έναν πραγματικό αγώνα ψαρέματος.

Ο αγώνας διήρκεσε περίπου τέσσερεις ώρες και κατά την επιστροφή, τηρήθηκε ευλαβικά η διαδικασία του ζυγίσματος, που αποτελεί άλλωστε και την κορύφωση ενός αγώνα αλιείας. Μπορεί να φανεί παράξενο, όμως υπήρχε βραβείο και για το πιο ογκώδες αντικείμενο. Ο αγώνας είχε χιούμορ, πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά και πρωτόκολλο!



Τελικά αλιεύθηκαν σκουπίδια που είχαν 100 κιλά βάρος και πραγματικά μεγάλο όγκο! Πρώτος νικητής ο κύριος Λάμπρος Σώζον με πλήρωμα τον κύριο Καβάσιλα, δεύτερος ο κύριος Δημήτρης Μπαρδάκης και τρίτος νικητής η κυρία Βέρα Μετρίδου. Επίσης έγινε κλήρωση ενός βυθομέτρου που κέρδισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Σταύρος Τσίλης. Η θάλασσα και ο βυθός προσέφερε πολλές εκπλήξεις στου διαγωνιζόμενους, που συνέλεξαν: λάστιχα αυτοκινήτων, σκοινιά, σωλήνες, παπούτσια και πολλά άλλα, που αφού καταμετρήθηκαν τα συνέλεξε άμεσα η υπηρεσία καθαριότητας
του Δήμου της Αίγινας!

"Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα" είπε ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της απονομής. Πρόκειται για μία δράση που αξίζει να γίνε θεσμός, καθώς όχι μόνο φέρνει πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα προς όλους. Συγχαρητήρια
στους ανθρώπους του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αίγινας ο "Άγιος Νικόλαος" για την πρωτοβουλία και την πολύ καλή οργάνωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png