1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου.


Με τη συμμετοχή 210 αθλητών, πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου, του Αιγινήτη ηθοποιού που κατέκτησε το Broadway ως ηθοποιός, συνέγραψε θεατρικά έργα και έλαβε τιμητικούς επαίνους για την προσφορά του στην τέχνη. Ο αγώνας περιελάμβανε δύο είδη συμμετοχής: τους περιπατητές και τους δρομείς. Και οι δύο θα έπρεπε να καλύψουν μία απόσταση 16 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Αίγινας, μέχρι και την πλατεία της Αγίας Μαρίνας όπου έγινε και ο τερματισμός.

Στο video που ακολουθεί παρακολουθήστε αποσπάσματα από τον αγώνα.


Ως σημείο εκκίνησης είχε οριστεί η πλατεία Εθνεγερσίας. Εκεί συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι όσοι επρόκειτο να συμμετάσχουν ως περιπατητές στη διαδρομή μέχρι την Αγία Μαρίνα. Ο αγώνας ξεκίνησε για τους περιπατητές στις 16:30 μ.μ. Η ζέστη ήταν αφόρητη και οι περιπατητές όπως αργότερα και οι δρομείς, είχαν να αντιμετωπίσουν μια ανηφορική διαδρομή, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και καυτό ήλιο. Οι περιπατητές πέρασαν μπροστά από την παραλία και στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας πήραν κατεύθυνση προς τη λεωφόρο που συνδέει την Αίγινα με τον Άγιο Νεκτάριο. Σύμφωνα με τη διαδρομή οι αθλητές θα περνούσαν από το Ναό του Αγίου Νεκταρίου, θα συνέχιζαν προς το Μεσαγρό, στο Ναό της Αφαίας και από εκεί στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Έτσι και έγινε. Ωστόσο όπως ήταν φυσικό κάποιοι έφτασαν γρηγορότερα, ενώ κάποιοι άλλοι με βραδύτερους ρυθμούς.

Μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις πέντε και μισή και από το ίδιο σημείο, ξεκίνησε ο αγώνας των δρομέων. Η διαδρομή ίδια, αλλά οι απαιτήσεις σαφώς περισσότερες. Στη γραμμή εκκίνησης ο αδελφός του Γιώργου Κωστάκου, Νίκος Κωστάκος, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Θεοδωρής Δρίτσας, δίνουν το σύνθημα για το ξεκίνημα του αγώνα. Η παραλία της Αίγινας γέμισε από δρομείς, που μόλις ξεκινούσαν τον αγώνα τους. Όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία, χειροκρότησαν τους αθλητές ενθαρρύνοντας τους. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ρύθμιζαν την κυκλοφορία σε καίρια σημεία, ενώ τους αθλητές συνόδευε όχημα της αστυνομίας, μοτοσικλετιστής και ασθενοφόρο. Παρόλο ότι ήταν Σάββατο απόγευμα και οι δρόμοι της Αίγινας είχαν αρκετή κίνηση την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα, όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα.

Μόλις 57:10 χρειάστηκε ο Άκης Αναγνώστου για να καλύψει την απόσταση Αίγινα - Αγία Μαρίνα και να κερδίσει τον αγώνα στους άνδρες, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρούσος με 58:23 και Νίκος Βαρδάλας με 1:02:17. Στις γυναίκες τον αγώνα κέρδισε η Μαρία Πουλουπάτη.

Δηλώσεις για τον αγώνα από τους ολυμπιονίκες και τους διοργανωτές.


Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, φάνηκε ότι η οργάνωση ήταν πολύ καλή, κάτι που άλλωστε συζητήθηκε και από τους αθλητές που συμμετείχαν. Οι αθλητές κατά τον τερματισμό τους, έπαιρναν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, αλλά και ένα ειδικό βραχιόλι με το οποίο μπορούσαν να γευματίσουν δωρεάν στο εστιατόριο "Κυριακάκης", όπου έγιναν αργότερα οι απονομές. Εκεί, βρέθηκαν δύο μεγάλοι αθλητές: η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Μαρία Γεωργάτου και ο ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης, που έκαναν και οι δύο απονομές. Τα έπαθλα του αγώνα ήταν τα ακόλουθα:

Γενική Κατηγορία Ανδρών - Γυναικών
  • 1ος – 1η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα και αναμνηστικό γλυπτό φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Νίκο Φλώρο, αναμνηστικός πίνακας του Γεώργιου Χαρίτου και Διήμερο Διακοπών σε κατάλυμα του Συλλόγου για την περίοδο 2009.
  • 2ος -2η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα και αναμνηστικό πίνακα του Γεώργιου Χαρίτου
  • 3ος – 3η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα και αναμνηστικό πίνακα του Γεώργιου Χαρίτου

Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών - γυναικών:

  • 18-29 ετών
  • 30-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59 ετών
  • 60-69 ετών
  • 70 και άνω
Βραβεύσεις έκαναν επίσης ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Κουκούλης και ο βουλευτής κύριος Θοδωρής Δρίτσας. Μεταξύ των αθλητών που βραβεύθηκαν ήταν και ο αθλητής του ΟΑΚΑ Γιώργος Γιαννούλης, ενώ πολλές ήταν και οι συμμετοχές από Αιγινήτες αθλητές, τόσο στον περιπατητικό αγώνα, όσο και στο τρέξιμο. Στην τελετή βράβευσης συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας με το χορευτικό του τμήμα.

Οι αθλητές αναχώρησαν με πλοίο από την Αγία Μαρίνα προς Πειραιά στις 22:00 μ.μ. Ήταν ένας αγώνας με πολύ καλή διοργάνωση, που βασίστηκε στην εθελοντική εργασία, συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας και το Δήμο του νησιού. Όλοι θεωρούν ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει θεσμός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png