2ος Ημιμαραθώνιος Αίγινας στη μνήμη του Γιώργου Κωστάκου. Θρίαμβος Ζαμπέλη.


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος ο δεύτερος ημιμαραθώνιος αγώνας στη μνήμη του ηθοποιού Γιώργου Κωστάκου, που συγκέντρωσε δρομείς από όλη την Ελλάδα, σε έναν αγώνα που γίνεται θεσμός για το νησί μας. Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις κατηγορίες: τους δρομείς, τους περιπατητές και τους ποδηλάτες.







Μία κατηγορία που προστέθηκε αυτή τη χρονιά. Επίσης υπήρχε μια παράλληλη δράση από παιδιά που έκαναν μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και συγκέντρωσης το άγαλμα της μητέρας απέναντι από το μουσείο Καπράλου. Για τους υπόλοιπους αθλητές όλων των κατηγοριών το σημείο συγκέντρωσης ήταν το λιμάνι της Σουβάλας, από εκεί δόθηκαν και οι εκκινήσεις.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την προσπάθεια του Βασίλη Ζαμπέλη:



Το Σάββατο το απόγευμα το λιμάνι της Σουβάλας γέμισε από τις πολύχρωμες εμφανίσεις των αθλητών που έκαναν τη σχετική προετοιμασία πριν από τον αγώνα και το κλίμα της προσμονής που φέρνει η αναμονή ενός τέτοιου αγώνα. Οι περιπατητές ξεκίνησαν στις 4:30 το απόγευμα. Ενώ οι ποδηλάτες και οι δρομείς μια ώρα αργότερα. Πρώτοι από τις δύο κατηγορίες ξεκίνησαν οι ποδηλάτες, ενώ η μεγάλη εκκίνηση των δρομέων δόθηκε στις 5:30. Πανηγυρική σε όλα της, καθώς περισσότεροι από 200 αθλητές ξεχύθηκαν στο δρόμο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εκκίνηση στο λιμάνι της Σουβάλας:




Μεγάλη σημασία στην επιτυχία του αγώνα και τις επιδόσεις των αθλητών η οργάνωση και η εμπειρία που μεταφέρθηκε από την περσινή διοργάνωση, όπως και η συνεργασία πολλών παραγόντων και φορέων, που έφεραν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η δύναμη του αστυνομικού τμήματος Αίγινας φρόντισε ώστε να κινηθούν με ασφάλεια οι αθλητές σε όλο το τμήμα της διαδρομής, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία εκεί που πρέπει, το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας ακολούθησε το μεγάλο κομβόι των αθλητών, ενώ για πρώτη φορά είδαμε σε δράση τους μοτοσυκλετιστές από την υπό σύσταση Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αίγινας που παρείχε υποστήριξη στον αγώνα. Πάνω από όλα όμως για την επιτυχία του αγώνα, το σημαντικότερο έργο προσέφερε το Ίδρυμα Γεωργίου Κωστάκου, που ήταν και ο φορέας της διοργάνωσης και κατέβαλε τα μέγιστα ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Τα μέλη του Ιδρύματος εργάστηκαν πολύ καιρό πριν ώστε να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημαντικότατη η συνεισφορά των εθελοντών που βοήθησαν σε όλα τα επίπεδα, αλλά και των χορηγών του αγώνα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε διαδρομές των περιπατητών:


Ο αγώνας διοργανώθηκε στη μνήμη του Γιώργου Κωστάκου με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του. Η απόσταση ήταν 21 χιλιόμετρα για τους δρομείς και 16 χιλιόμετρα για τους περιπατητές. Η εκκίνηση δόθηκε από το λιμάνι της Σουβάλας και ο τερματισμός έγινε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας στην "Παλιά Προβλήτα". Οι αθλητές από το λιμάνι της Σουβάλας κινήθηκαν προς τη Βαγία και από εκεί στο χωριό του Μεσαγρού και το κοιμητήριο που αναπαύεται ο Γιώργος Κωστάκος. Από εκεί και με κατεύθυνση το Ναό του Αγίου Νεκταρίοιυ οι αθλητές πέρασαν από τους Αγίους Ασωμάτους και δια μέσου της οδό Καποδιστρίου, έφτασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στην Περιβόλα. Ακολούθησαν τον παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση προς Αίγινα και τερμάτισαν στην "Παλιά Προβλήτα" όπου είχε στηθεί και η αψίδα του τερματισμού. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι της Αίγινας που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών και παρακολούθησαν τις απονομές που ξεκίνησαν μετά τις 8:30 το βράδυ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αγώνας των περιπατητών φέτος ήταν αφιερωμένος στο ζωγράφο Γιάννη Μόραλη, ενώ ο αγώνας των παιδιών που ξεκίνησαν από το μουσείου Καπράλου στο μαθητή Σταύρο Τσοτάκο.

Δηλώσεις των αθλητών που συμμετείχαν στην ομάδα του Ιδρύματος Γιώργου Κωστάκου:


Στο αθλητικό κομμάτι του αγώνα μπορούμε να μιλάμε για θρίαμβο Ζαμπέλη, καθώς ο προπονητής και αθλητής του Συλλόγου Στίβου της Αίγινας ΟΑΚΑ, απέδειξε με τις επιδόσεις τους ότι είναι ένας αθλητής πολύ υψηλής κλάσης, καθώς ολοκλήρωσε τα 21 χιλιόμετρα με πολύ μεγάλη άνεση, αφήνοντας πολύ πίσω τους υπόλοιπους αθλητές. Το ήθος και η ποιότητα του Βασίλη Ζαμπέλη τον καθιστούν ένα μοναδικό απόκτημα για την Αίγινα και την ανάπτυξη του στίβου της, κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί ήδη όπως φάνηκε. Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγάλος νικητής Βασίλης Ζαμπέλης δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό στην Αίγινα να γίνονται τέτοιοι αγώνες και να τιμούμε άτομα που έχουν προσφέρει στην κοινωνία της Αίγινας". Ο ενθουσιασμός που σκόρπισε η άνετη νίκη του Βασίλη Ζαμπέλη έφερε αυθόρμητα από πολλούς την ευχή "άντε και Ολυμπιονίκης!". Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον μεγάλο αθλητή.


Από την Αίγινα έτρεξαν επίσης αρκετοί αθλητές, τόσο από τον ΟΑΚΑ, όσο και από την ομάδα του Ιδρύματος Κωστάκου, ενώ υπήρχαν και ανεξάρτητες συμμετοχές. Σημαντικό στοιχείο για όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν οι καιρικές συνθήκες, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε συννεφιά και ένα δροσερό αεράκι που βοήθησε τις προσπάθειες ειδικά των δρομέων. Πέρυσι οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αυτό αποθάρρυνε κάποιους αθλητές που δεν έλαβαν μέρος, φοβούμενοι ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολες. Συγκινητικές οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις πολλών αθλητών που τερμάτιζαν. Κάποιο από αυτούς έκλαιγαν φωνάζοντας "αθάνατος" για το φίλο τους και συναθλητή Γιώργο Κωστάκο.

Βραβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΟΛΣΜΑ-Υ κύριος Κώστας Σάμιος, η ολυμπιονίκης κυρία Μαρία Γεωργάτου, ο κύριος Στέφανος Τζιβόπουλος πρωταθλητής καταδύσεων, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Νίκος Κάτσας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αίγινας κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέλη του Ιδρύματος Γεωργίου Κωστάκου και εκπρόσωποι άλλων αθλητικών φορέων.

Αποτελέσματα:

Άνδρες

1. Ζαμπέλης  Βασίλης από τον ΟΑΚ Αίγινας     1.16.45
2. Καραβασίλης  Βλάσης από τον Τελμησσό Νέας  Μάκρης     1.19.05
3. Βαρδάλας  Νίκος από την Εθνική Τράπεζα     1.21.14

Γυναίκες:
1. Διακομοπούλου  Χάϊντι από τον Σύλλογο Ελευθέριος  Βενιζέλος      1.31.19
2. Γιανζίνα  Όλγα, ανεξάρτητη       1.45.02
3. Τζίμα Βασιλική  από τον ΟΑΚ Αίγινας     1.45.52

Δρομείς Αίγινας:

1.Δριτσάκος Δημήτρης  από τον ΟΑΚ Αίγινας      1.21.14
2.Αξιώτης Διονύσιος  από το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος     1.36.13  
3.Κάππος Δημήτριος   από το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος      1.45.52

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png