Παναιγιναϊκός-Προφήτης Ηλίας 48-82 για την Α' Γυναικών. Δεν κατέβηκαν οι Σαρξ στον αγώνα με τον Παναιγιναϊκό.

Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Εύκολη επικράτηση για τον Προφήτη Ηλία κόντρα στον Παναιγιναϊκό για την 13η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Η πειραιώτικη ομάδα επικράτησε με 82-48 και παρέμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη η ομάδα του coach Ποτόσογλου πάλεψε όσο μπορούσε το ματς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι του κλειστού των Μεθάνων διεξήχθη στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, με τις φιλοξενούμενες να δείχνουν τα δόντια τους από την αρχή. Το 24-11 της α' περιόδου έδειξε ποιος ήθελε περισσότερο το ματς, με την ομάδα του Προφήτη Ηλία να εγκλωβίζει τις γηπεδούχες.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η β΄περίοδος ξεκαθάρισε πλήρως την κατάσταση, αφού το επί μέρους 14-4, έφερε την διαφορά στους +23 (38-15) με τα πράγματα πλέον να είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα της Αίγινας. Στο γ' δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, μάλιστα εμφανίστηκε πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση (20π), αλλά οι 23 πόντους που δέχτηκε ήταν δύσκολο να αλλάξουν κάτι στην ροή του ματς. Το τελικό 82-48 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση, αφού η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς. Τα δεκάλεπτα 11-24, 4-14, 20-23 και 13-21.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου): Γκοτσούλια, Κλήμη, Μπακομήτρου Ηρακλεία 3 (1), Παπασωτηρίου 18 (3), Λούβαρη, Βασιλακοπούλου, Μπόγρη Μαρίνα 10, Ουκτέμπορ 16, Σοφιανού, Μπακομήτρου Ράνια 1.

Την πιο ξεκούραστη νίκη πέτυχε η αντρική ομάδα του Παναιγιναϊκού, η οποία για την 14η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, επρόκειτο να αντιμετωπίσει τους Σαρξ Γλυφάδας στα Μέθανα. Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ αφού η ομάδα από την Γλυφάδα δεν εμφανίστηκε στο παρκέ του κλειστού των Μεθάνων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατοχυρωθεί στον Παναιγιναϊκό με σκορ 20-0. Στο γήπεδο βρέθηκαν κανονικά οι διαιτητές του αγώνα αλλά και οι γηπεδούχοι του Παναιγιναϊκού, με το φύλλο αγώνα να κλείνει εις βάρος των Σαρξ Γλυφάδας. Μάλιστα σύμφωνα με ανθρώπους των νησιωτών, η ομάδα της Γλυφάδας ειδοποίησε τους διοικούντες των νησιωτών για την μη παρουσία τους στο ματς λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση, και ενώ η αποστολή του Παναιγιναϊκού βρισκόταν ήδη στα Μέθανα.