Α.Ο.Α Σαρωνικός-Ίκαρος Νέας Σμύρνης 52-23. Για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.

Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία και σαφώς πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας, ο Σαρωνικός επιβλήθηκε με 52-23 του Ίκαρου Νέας Σμύρνης 2 για την 2η αγωνιστική του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του coach Γιαννόπουλου παρά το μέτριο ξεκίνημα του παιχνιδιού, έδειξαν συνοχή και απόλυτη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα χωρίς δυσκολία. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους του Σαρωνικού οι οποίοι ήταν αποτελεσματικοί, οι καλαθοσφαιριστές της νεοσμυρνιώτικης ομάδας ήταν εξαιρετικά άστοχοι. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η καλή αμυντική λειτουργία των νησιωτών, οι οποίοι μετά το 1ο δεκάλεπτο ήταν πολύ συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Το α' δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισορροπία (10-10), με την συνέχεια όμως να είναι εντελώς διαφορετική. Με όπλο την πολυφωνία στην επίθεση σε συνδυασμό την αστοχία των φιλοξενούμενων, οι νεαροί αθλητές του Σαρωνικού παίζοντας ομαδικό μπάσκετ, κατάφεραν με σκορ δεκαλέπτου 14-4 να προηγηθούν στο 20 με 10 πόντους διαφορά (24-14). Στο γ' δεκάλεπτο η ψαλίδα άνοιξε για τους μπλε του νησιού, με το τέλος της περιόδου να τους βρίσκει μπροστά με 38-21. Η δ' περίοδος και με το άγχος να έχει πλέον φύγει, οι αθλητές του Γιαννόπουλου έκαναν επίδειξη ισχύος με αποτέλεσμα να φτάσουν με άνεση στην νίκη, με την τελική διαφορά να είναι στους 29 πόντους (52-23). Το αποτέλεσμα αλλά κυρίως η αντίδραση των παικτών του μετά την ήττα της πρεμιέρας, ικανοποίησε στο έπακρο τον νεαρό τεχνικό του Σαρωνικού, ο οποίος δήλωσε πως 'το φετινό εφηβικό τμήμα του Σαρωνικού αποτελεί την κορωνίδα των αγωνιστικών τμημάτων, και τον προάγγελο της αγωνιστικής επιστροφής της ομάδας στις αντάξιες της ιστορίας του κατηγορίες'.

Τα δεκάλεπτα 10-10, 14-4, 14-7, 14-2. Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Γιαννόπουλος): Ρουμπάς, Στάθης Ηλίας του Στάθη 1, Κορορός 2, Κρητικός, Μαρμαρινός, Βουλγαράκης 16, Ζαχαρίου, Στρατηγός 15 (1), Κανάκης 9, Πασχάλης, Νικολαΐδης 2, Μαρίνης 7.