Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού με Α.Ο.Κ. Νέας Σμύρνης, Α.Σ. Κορυδαλλού, Ολυμπιακό και Φοίνικα Πειραιά.

Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 46-72 από τον Α.Ο.Κ. Νέας Σμύρνης γνώρισε το αντρικό τμήμα του Παναιγιναϊκού στα Μέθανα, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η ανωτερότητα της νεοσμυρνιώτικης ομάδας ήταν πέρα για πέρα εμφανής, με το τελικό σκορ να είναι ο απόλυτος καθρέπτης του παιχνιδιού. Η ομάδα του coach Παναγόπουλου στο 1ο της παιχνίδι της σεζόν (την 1η αγωνιστική είχε ρεπό), εμφάνισε κάποιες αδυναμίες με αποτέλεσμα η πιο έμπειρη ομάδα της Νέας Σμύρνης να το εκμεταλλευτεί και να επικρατήσει χωρίς δυσκολία. Το φετινό ρόστερ του Παναιγιναϊκού είναι εντελώς αλλαγμένο από την περασμένη χρονιά, με έναν νέο προπονητή ο οποίος προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal


Μια καινούρια λοιπόν ομάδα, στην πρεμιέρα της στο ενδιαφέρον αυτό πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, γνώρισε την ήττα από μια ομάδα η οποία όπως έδειξε θα πρωταγωνιστήσει. Στα αγωνιστικά του κλειστού των Μεθάνων, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 15-4 στο α' δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την δική τους ευστοχία αλλά και το μουδιασμένο ξεκίνημα των γηπεδούχων. Στο β' δεκάλεπτο και με τους καλαθοσφαιριστές της νησιώτικης ομάδας να συνεχίζουν να είναι άστοχοι, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την διαφορά, την οποία έφτασαν στους 20 πόντους (16-36) με την συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα. Στην 3η περίοδο οι κυανοκίτρινοι του Παναιγιναϊκού προσπάθησαν να ρίξουν κάπως την διαφορά, και με σκορ δεκαλέπτου 22-18 έφτασαν στους -16. Βέβαια το νερό είχε μπει από την αρχή στο αυλάκι για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους της Νέας Σμύρνης να φτάνουν εύκολα στην νίκη με 26 πόντους διαφορά, με το τελικό 72-46. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Α.Ο.Κ ο Μούλης ο οποίος σημείωσε 4 τρίποντα. Από τον Παναιγιναϊκό διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Χαρτοφύλαξ με 12π, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γαρυφάλλου ο οποίος πέραν τους 7 πόντους που σημείωσε, μάζεψε και αρκετά ριμπάουντ. Τα δεκάλεπτα 4-15, 12-21, 22-18, 8-18.

Παναιγιναϊκός (Παναγόπουλος): Χελιώτης, Κάτσας Γιάννης, Γκίκας 2, Μαθιουδάκης 2, Χαρατσής 7 (1), Χαρτοφύλαξ 12 (2), Κάτσας Σπύρος 7, Ψωμιάδης, Καλέμι, Κάτσας Άγγελος 8, Μαρίνος 1, Γαρυφάλλου 7.

Την 2η νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχαν οι γυναίκες του Παναιγιναϊκού, οι οποίες μετά το 42-40 επί της Μάνδρας στα Μέθανα την 1η αγωνιστική, επικράτησαν με 37-34 του Α.Σ. Κορυδαλλού εκτός έδρας, για την 2η αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα της Αίγινας αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, λίγο έλειψε να πετάξει στα 'σκουπίδια' το καλό ξεκίνημα, και να φύγει με την ήττα από το κλειστό του Κορυδαλλού. Στα αγωνιστικά, οι μπλε του Παναιγιναϊκού ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, και προηγήθηκαν με 11-4 στο α' δεκάλεπτο. Στην 2η περίοδο οι γηπεδούχες πίεσαν ώστε να μειώσουν τη διαφορά, με τον Παναιγιναϊκό όμως να κρατάει μια διαφορά ασφαλείας. Το γ' δεκάλεπτο ξεκίνησε με την νησιώτικη ομάδα στο +8 (23-15), με τις κόκκινες όμως του Κορυδαλλού να εκμεταλλεύονται τις λάθος επιλογές των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 27-28, με το ματς πλέον να παίρνει το χαρακτήρα ντέρμπι. Όμως δυστυχώς για εκείνες, στην επόμενη φάση ένα εύστοχο σουτ της Ηρακλείας Μπακομήτρου έξω από τα 6.75, έφερε τις φιλοξενούμενες στο +4 (27-31). Στην συνέχεια η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν, με την αλλαγή σε ζώνη της κορυδαλλιώτικης ομάδας στην άμυνα να δυσκολεύει τις αθλήτριες του Παναιγιναϊκού. Με όπλο όμως την απόλυτη ψυχραιμία, και 2 καθοριστικά καλάθια των Μπόγρη και Φακίρη, έδωσαν ουσιαστικά τέλος στο ματς, με τις φιλοξενούμενες να πανηγυρίζουν το μεγάλο διπλό. Στα θετικά πέραν της νίκης, η επανεμφάνιση της Σοφίας Ουκτέμπορ με την φανέλα του Παναιγιναϊκού μετά από 10 μήνες. Η ταλαντούχα αθλήτρια είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Πορφύρα (νίκη του Παναιγιναϊκού με 38-27 εκτός έδρας), και έκτοτε ήταν εκτός παρκέ. Η Ουκτέμπορ μάλιστα ήταν αρκετά ορεξάτη στο ματς, σημειώνοντας 10 πόντους, ενώ μάζεψε και ισάριθμα ριμπάουντ και 3 μπλοκ. Αυτά έγιναν σε γενικές γραμμές στο ΔΑΚ του Κορυδαλλού, με τους φιλοξενούμενους σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού να έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία. Τα δεκάλεπτα 4-11, 11-12, 13-9, 6-5.

Παναιγιναϊκός (Λορέντζος): Γκοτσούλια 1, Μπακομήτρου Ηρακλεία 3 (1), Μπακομήτρου Ράνια, Λούβαρη, Μπόγρη Μαρίνα 5, Ουκτέμπορ 10 (10ρ), Σοφιανού, Μπακρατσά, Μαυροδάκου 7 (1), Βασιλακοπούλου, Αναγνωστοπούλου 5, Φακίρη 6.

Την ήττα με 61-29 από τον έμπειρο Ολυμπιακό γνώρισαν οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού για την 2η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Το ματς του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς από τη μία ο μεγάλος και πιο έμπειρος αντίπαλος και από την άλλη η άκρως νεανική ομάδα του Παναιγιναϊκού, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκες επέβαλαν από την αρχή τον δικό του ρυθμό, με αποτέλεσμα να φτάσουν άνετα στο 61-29, με τις γηπεδούχες να είναι συν τοις άλλοις πολλοί άστοχες, ιδιαίτερα στις ελεύθερες βολές. Στα θετικά η επανεμφάνιση της Φαίης Παντάκ η οποία πέτυχε 10 πόντους και της Μαρίας Μοίρα. Τα δεκάλεπτα 6-14, 8-13, 12-16, 3-18.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Μοίρα 2, Μπόγρη 9, Καλέμι, Πούντου Μαρία, Πούντου Αγγελική, Παντάκ 10 (1), Βλάχου 4, Κουτουλάκου 2, Κυριακοπούλου, Γαλάρη.

Την ήττα με 55-29 από τον ισχυρό Φοίνικα Πειραιά γνώρισε το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Φίλιππου Τζίτζη ξεκίνησαν άσχημα το ματς, με κακές επιλογές στην επίθεση αλλά και χωρίς αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το εκμεταλλευτούν και να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με το ευρύ 23-4. Μία διαφορά η οποία ήταν σαφώς δύσκολο να καλυφθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των νησιωτών στο β' δεκάλεπτο. Με σκορ β' περιόδου 2-9, ο Παναιγιναϊκός απλά μείωσε στους 12 πόντους, με την συνέχεια όμως να είναι αρκετά δύσκολη. Στο γ' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έφτασαν την διαφορά στους +23 με το τελικό 55-29 να κρίνεται απολύτως δίκαιο. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους νησιώτες ο Κωτσής με 12π. Τα δεκάλεπτα 23-4, 2-9, 17-6, 13-10.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Καφούρος, Γκρινέζος, Μαρίνος 6, Καλαμάκης 6, Λέκκας, Χαλδαίος, Κωτσής 12, Ροδίτης 2, Στρατηγός 2.