Πρεμιέρα με νίκη για το mini του Παναιγιναϊκού. Την ήττα γνώρισαν οι κορασίδες.

Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα mini της ΕΣΚΑΝΑ έκανε το Σάββατο το πρωί ο Παναιγιναϊκός. Το συγκρότημα του Φίλιππου Τζίτζη επικράτησε με 63-40 του Ερμή Πειραιά στο ανοικτό της Αίγινας, μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Στα αγωνιστικά, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 1ο δεκάλεπτο με 16-12. Το προβάδισμα των κιτρινόμαυρων του νησιού δεν κράτησε πολύ, αφού με διορθωτικές κινήσεις του προπονητή των Πειραιωτών, οι ερυθρόλευκοι με σκορ δεκαλέπτου 17-8 πέρασαν μπροστά με το ημίχρονο να λήγει 29-24 υπέρ του Ερμή.

Η 'έκπληξη' όμως που επιφύλαξαν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού στους αντίστοιχους του Ερμή Πειραιά, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Μετά από ένα εκπληκτικό 3ο δεκάλεπτο, στο οποίο πέραν από τον πλήρη έλεγχο στην άμυνα, οι γηπεδούχοι με πολυφωνία στο σκοράρισμα, κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να φτάσουν την υπέρ τους διαφορά στους 15 πόντους (48-33). Το επιμέρους σκορ την γ' περιόδου ήταν 24-4 για τους νησιώτες, με την υπόθεση νικητής να έχει ξεκαθαρίσει. Το 4ο δεκάλεπτο και με τη διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ήταν διαδικαστικό. Οι μικροί του Παναιγιναϊκού έφτασαν με σχετική άνεση στην νίκη, με το τελικό 63-40 να κρίνεται απολύτως δίκαιο. Η συνολική εικόνα των νεαρών καλαθοσφαιριστών του, ικανοποίησε τον τεχνικό του συλλόγου, ο οποίος όμως έδειξε να προβληματίζεται από την μερική χαλάρωση της ομάδας στο 2ο δεκάλεπτο. 'Μέσα από τις συχνές προπονήσεις η ομάδα θα δείξει ακόμα περισσότερα καλά στοιχεία', δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φίλιππος Τζίτζης.

Τα δεκάλεπτα 16-12, 8-17, 24-4, 15-7.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Άρσος 3, Μακρογιάννης 9, Καλέας 2, Κουτσούκης 2, Πετρίτης Σπύρος 4, Καλομοίρης 8 (8 μπλοκ), Γκρινέζος 7, Καλαμάκης 20, Μποτσιβάλλης Π. 2, Μποτσιβάλλης Γ. 2, Αλυφαντής 4, Πετρίτης Δημήτρης, Κατσούλης.


Την ήττα με 47-39 από τον Γ.Σ. Μάνδρας γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για την 6η αγωνιστική των κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο της Αίγινας δεν ήταν καλό για την νησιώτικη ομάδα, η οποία ήταν εξαιρετικά άστοχη και σε προσπάθειες ακόμα και κάτω από το καλάθι, με την ομάδα της Δυτικής Αττικής να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στην 3η της νίκη στο πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 14-7 στο 1ο δεκάλεπτο με το 12-7 της β' περιόδου να τους φέρνει στο +12 (26-14) στο ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες του Παναιγιναϊκού κατάφεραν αφού πρώτα άλλαξαν πρόσωπο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, να φτάσουν την διαφορά μέχρι και στους -2, αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε καίρια σημεία του παιχνιδιού, έδωσαν την ευκαιρία στις νεαρές αθλήτριες της Μάνδρας να πετύχουν πολλά και εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να φτάσουν με σχετική άνεση στο τελικό 47-39. Διψήφιο αριθμό πόντων για την νησιώτικη ομάδα είχαν οι Φαίη Παντάκ και Μαρία Μπόγρη με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από την Νεανική Εστία Μεγαρίδας. Τα δεκάλεπτα 7-14, 7-12, 13-6, 12-15.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Χατζηγιωργάκη, Μαρία Μπόγρη 15, Καλέμι 2, Βλάχου, Κουτουλάκου, Μαρία Πούντου, Αγγελική Πούντου, Παντάκ 18, Γαλάρη, Μοίρα 4.