Οι αγώνες των Γυναικών και των Παίδων του Παναιγιναϊκού, με Έσπερο και Διογένη Φρεαττύδας.

Καλαθοσφαίριση


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Την ήττα με 54-38 από τον ΠΟΚ Έσπερο γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για την 7η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό ‘Παναγιώτης Σαλπέας’, με την νησιώτικη ομάδα να είναι τυπικά γηπεδούχος (δεν γίνονται αγώνες στα Μέθανα λόγω διαφοροποίησης των δρομολογίων των πλοίων). Στα αγωνιστικά, το ματς ξεκίνησε αμφίρροπα για τις δυο ομάδες, με το ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει το ισόπαλο 14-14 μετά από 10 λεπτά αγώνα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Στην 2η περίοδο οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν στο σκορ, και προηγήθηκαν εκμεταλλευόμενες την αστοχία των τυπικά γηπεδούχων με 31-19, ένα δεκάλεπτο το οποίο ουσιαστικά ανέδειξε τον τελικό νικητή της αναμέτρησης, καθώς τα δυο επόμενα δεκάλεπτα ήταν σχεδόν ισορροπημένα από άποψης πόντων. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα της Καλλιθέας στο +12 (31-19), με τις αθλήτριες τις coach Βροχίδου να ψάχνουν στην συνέχεια ένα ‘ξεσπασμα’ με σκοπό να πλησιάσουν στο σκορ. Στο 3ο δεκάλεπτο έγινε μια προσπάθεια από πλευράς Παναιγιναϊκού για αντεπίθεση, με τις αμυντικές όμως αδυναμίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Παρά το παραγωγικό δεκάλεπτο (12 πόντοι), η ομάδα του νησιού δέχθηκε ισάριθμους πόντους, με αποτέλεσμα να παραμείνει η διαφορά των 12 πόντων. Στην 4η περίοδο οι κυανόλευκες της Καλλιθέας έκαναν μια απλή διαχείριση, η οποία τους κράτησε με σχετική άνεση κοντά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, με την ομάδα του νησιού να μένει με την προσπάθεια. Από τον Έσπερο ξεχώρισε η Κατσαρά η οποία πέτυχε 21 πόντους, με την Βασιλακοπούλου από την πλευρά των νησιωτών να έχει διψήφιο αριθμό πόντων (14π). Εξαιρετική εμφάνιση επίσης, και από τις Ηρακλεία Μπακομήτρου (7π, 1 τρ. 8 κλ.), και Γκοτσούλια (4π). Τα δεκάλεπτα 14-14, 5-17, 12-12, 7-11. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναικός φιλοξενεί τον Φοίνικα Πειραιά.

Παναιγιναικός (Βροχίδου): Μπακομήτρου Ηρακλεία 7 (1), Βεργή 2, Φακίρη 5, Μπακομήτρου Ράνια, Βασιλακοπούλου 14 (1), Μπόγρη 3, Λούβαρη, Μαυροδάκου 1, Αναγνωστοπούλου 1, Μπίτσιου, Γκοτσούλια 4.


Την ήττα με 70-35 από τον Διογένη Φραεττύδας γνώρισε το πρωί της Κυριακής ο Παναιγιναϊκός, για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νησιώτες αγωνίστηκαν με 3 σημαντικές απουσίες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να φανούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Συγκεκριμένα, από το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής έλειπαν οι τραυματίες Καφούρος, Στρατηγός και Μαρίνος. Έτσι στο παρκέ του ανοικτού γηπέδου της Φρεαττύδας ο Παναιγιναϊκός παρατάχθηκε με μόλις 8 καλαθοσφαιριστές, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερα δυνατός στην έδρα του Διογένης να πάρει το παιχνίδι με σχετική άνεση, αν και η αντίσταση των νεαρών καλαθοσφαιριστών του νησιού στο 1ο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά μεγάλη. Το 1ο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 19-12, με την συνέχεια να ανήκει ολοκληρωτικά στους πειραιώτες. Με σκορ ημιχρόνου 37-19, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον δικό τους ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσουν στο τελικό 70-35. Διψήφιο αριθμό πόντων για τον Παναιγιναϊκό είχε ο Καλαμάκης με 12 (2). Τα δεκάλεπτα 19-12, 18-7, 14-5, 19-11. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον Ατρόμητο Πειραιά.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Καλαμάκης 12 (2), Λέκκας 4, Γκρινέζος 4, Κωτσής 7 (1), Ροδίτης 8 (1), Τζίτζης, Μακρογιάννης, Καλομοίρης.