Γ.Α.Σ. Μάνδρας-Παναιγιναϊκός 51-47. Για την 10η αγωνιστική της Α' Γυναικών ΕΣΚΑΝΑ.

Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μετά τις πρόσφατες καταστροφές που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους αρκετοί συνάνθρωποι μας, ο Παναιγιναϊκός ηττήθηκε με 51-47 στο κλειστό της Μάνδρας από την τοπική ομάδα, με τους ανθρώπους ωστόσο της νησιώτικης ομάδας να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία. Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας των Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Μάνδρας, με την συνέχεια να ανήκει στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναιγιναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και κατάφερε με όπλο τις αποτελεσματικές επιθέσεις να προηγηθεί με 17-12 στο τέλος της α' περιόδου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Στο 2ο δεκάλεπτο οι αθλήτριες της coach Βροχίδου με απόλυτη συγκέντρωση στα αμυντικά τους καθήκοντα εγκλώβισαν τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να τον περιορίσουν στους 7 συνολικά πόντους. Η τελευταία κόρνα της γραμματείας για το 1ο ημίχρονο βρήκε την νησιώτικη ομάδα μπροστά με 29-19, μετά από μια άκρως πειστική εμφάνιση. Στην 3η περίοδο οι αθλήτριες της Μάνδρας βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους επιθετικά, με τον Παναιγιναϊκό πάντως να κρατάει ένα καλό προβάδισμα, το οποίο βάση της εικόνας του στα τρία αυτά δεκάλεπτα, φαινόταν ότι θα έφευγε νικητής από το κλειστό της περιοχής της Δυτικής Αττικής. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η κούραση από την μία και τα πολλά και σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας φάουλ που δεν έγιναν και σφυρίχτηκαν από το διαιτητικό δίδυμο από την άλλη , εκνεύρισαν τις φιλοξενούμενες οι οποίες εμφάνισαν αστοχία στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα η ομάδα της Μάνδρας να το εκμεταλλευτεί και με σκορ 19-6 να φτάσει στην πολύ μεγάλη νίκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπόνων των ανθρώπων των νησιωτών, είναι ότι το παιχνίδι τελείωσε με τον Παναιγιναϊκο να φτάνει στα 10 κερδισμένα φάουλ, με την Μάνδρα να έχει 30. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ηρακλεία Μπακομήτρου από το 2ο μόλις δεκάλεπτο έπαιζε με 4 φάουλ, ενώ η Βασιλακοπούλου η οποία αποτέλεσε για ακόμα ένα ματς την 'αιχμή του δόρατος' για την ομάδα της, 5 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης χρεώθηκε με τεχνική ποινή και έκατσε στον πάγκο αφού συμπλήρωσε 5 φάουλ. Τα παραπάνω συν η κούραση των αθλητριών, συνέδεσαν ώστε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα της Δυτικής Αττικής. Όπως είναι φυσικό το τελικό αποτέλεσμα και όπως αυτό ήρθε αφήνει μια πικρία στους ανθρώπους της ομάδας του νησιού, οι οποίοι πάντως έμειναν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των αθλητριών.

Στο σκοράρισμα ξεχώρισαν οι Βασιλακοπούλου, Μαρίνα Μπόγρη και Μπακρατσά οι οποίες πέτυχαν από 15, 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από τους νικητές, η Καμπόλη είχε 16 και η Τζαβαρή 15 πόντους.Τα δεκάλεπτα 12-17, 7-12, 13-12, 15-6.  Δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε στο Aegina Portal ο πρόεδρος του Παναιγιναϊκού  Φίλιππος Τζίτζης ο οποίος πέραν από τον αγώνα, ήθελε να μοιραστεί με τους αιγινήτες την εικόνα που αντίκρισε στην περιοχή της Μάνδρας κατά την επίσκεψη της ομάδας με αφορμή τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής. Ο πρόεδρος του Παναιγιναϊκού συνοδευόμενος από τον ομόλογό του της Μάνδρας έκανε μια βόλτα στην περιοχή πριν το παιχνίδι, με τον Φίλιππο Τζίτζη να αντικρίζει από κοντά την 'Βιβλική' όπως δήλωσε καταστροφή. Στο σύνολο της περιοχής κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ όπως είπε ούτε το νεκροταφείο της περιοχής γλύτωσε από την φονική κακοκαιρία. Όπως είδε από κοντά αλλά και όπως του είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μάνδρας, το 70% των καταστημάτων της περιοχής δεν θα ξανά ανοίξουν ποτέ. Στο κλειστό της Μάνδρας δε το νερό είχε φτάσει το 1.80 στο ύψος.


Παναιγιναϊκός (Βροχίδου): Γκοτσούλια 1, Μπακομήτρου Ηρακλεία, Μπακομήτρου Ράνια, Μπόγρη Μαρίνα 15, Μπόγρη Μαρία, Μπακρατσά 9 (1), Λούβαρη, Βεργή 2, Μαυροδάκου, Βασιλακοπούλου 15 (1), Αναγνωστοπούλου, Φακίρη 5.