Α.Ε. Περάματος - Α.Ε. Σαρωνικός 0-3. Για την 5η αγωνιστική του Πειραιά.

Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Ρεπορτάζ - Video: Σωτήρης Μπήτρος
Εύκολο μεσημέρι για την Α.Ε. Σαρωνικός σήμερα στο γήπεδο του Περάματος, καθώς για την 5η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Πειραιά η νησιώτικη ομάδα επικράτησε με 3-0 της Α.Ε. Περάματος και έφτασε τις 4 νίκες στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι το οποίο δεν διεκδικεί σε καμιά περίπτωση δάφνες ποιότητας, στιγματίστηκε από δύο τραυματισμούς. Στο 29ο λεπτό ο Φέκος έκοψε με εκπληκτικό τάκλιν την αντεπίθεση των γηπεδούχων, αλλά είχε στην φάση αυτή ραντεβού με την ατυχία. Ο 32χρονος αμυντικός συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Στάη, με αποτέλεσμα να μείνει στο έδαφος, σφαδάζοντας από τον πόνο. Όπως είναι λογικό, "πάγωσαν" οι πάντες με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να αφήνει τελικά τη θέση του στον Γκιόκα.

Δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για την σοβαρότητα του τραυματισμού του, με τον άτυχο ποδοσφαιριστή να πηγαίνει την Δευτέρα για μαγνητική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 43ο λεπτό ο Γιαννούλης υπέστη διάστρεμμα (μάλλον ελαφρύ), με αποτέλεσμα να γίνει κι αυτός αναγκαστική αλλαγή (στην θέση του ο Θεοδώρου). Στα αγωνιστικά, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι έδειξαν να κυριαρχούν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενοι κυρίως το νωθρό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Σακκελάριο να βρίσκεται απέναντι από τον Μπακόμητρο, με τον τελευταίο να διώχνει με τα πόδια. Αυτή η φάση έδειξε να ξυπνάει τους παίκτες του Δημήτρη Βουτσινά (ντεμπούτο στον πάγκο της Α.Ε. Σαρωνικός), οι οποίοι πήραν στην συνέχεια τα ηνία του ματς, είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά η γενική τους εικόνα δεν ήταν και τόσο καλή. Στο 29ο λεπτό ήρθε ο τραυματισμός του Φέκου, με τα αρχικά σχέδια του έμπειρου τεχνικού να αλλάζουν. Ο προπονητής των νησιωτών, είχε επιλέξει παρτενέρ του Φέκου τον Αγγελάκη και τον Γιώργο Μαριόλη στα χαφ, μετά όμως τον τραυματισμό του Φέκου, ο Μαριόλης γύρισε στην άμυνα με τον Γκιόκα να παίζει ως αμυντικό χαφ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι νησιώτες να συνεχίσουν με εντελώς διαφορετική εικόνα, σε σχέση με το ξεκίνημα.

Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν 2-3 καλές στιγμές με τους Νίκο Μαριόλη και Πέκωφ, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την συμπλήρωση 40 λεπτών στον αγώνα. Ο Νεκτάριος Μπακόμητρος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον προωθημένο στο 1ο δοκάρι Αγγελάκη να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη στον Πασχάλη και τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ, να σημειώνει το 0-1. Αυτά για το πρώτο μέρος, με τον Γιαννούλη να τραυματίζεται στο 43ο λεπτό και να βλέπει όλο το 2ο ημίχρονο από την εξέδρα. Στην επανάληψη από τη μία η νεανική ομάδα του Περάματος προσπαθούσε μάταια να γίνει πιο απειλητική, και από την άλλη οι μπλε του νησιού αρκετά νωθροί, με αποτέλεσμα στα πρώτα 20 λεπτά του β' ημιχρόνου να μη παίζεται σωστό ποδόσφαιρο. Η διαφορά των δύο αντιπάλων σε ποιότητα και αντοχή, φάνηκε μετά το 70ο λεπτό από εκεί δηλαδή που άρχισε να φαίνεται και η κούραση των νεαρών ποδοσφαιριστών της Α.Ε Περάματος. Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Βουτσινά, έλεγξαν πλήρως το ματς και είχαν αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Λολέα.

Σε μία από αυτές, στο 80ο λεπτό σημειώθηκε το 0-2 για την Α.Ε Σαρωνικός, με σκόρερ τον Νίκο Μαριόλη. Ο Ρούσσος με εκπληκτική ενέργεια στον χώρο του κέντρου, έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον 25χρονο φορ απέναντι από τον Λολέα, και εκείνος με άψογο τελείωμα, 'κλείδωσε' την νίκη για τους νησιώτες. Η άνετη επικράτηση των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με σκόρερ και πάλι τον Νίκο Μαριόλη. Μετά από εξαιρετική κίνηση ο Γιώργος Μαριόλης έβγαλε στα δεξιά στον πολύ δραστήριο στο μας Δημήτρη Πέκωφ, ο οποίος με όμορφη ενέργεια βρέθηκε στην γωνία της μικρής περιοχής του Λολέα, και ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του την φάση, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και πάσαρε στον Νίκο Μαριόλη, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την Α.Ε Σαρωνικός. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ιωαννίδη, βρήκε τους ποδοσφαιριστές να αφιερώνουν την νίκη στους άτυχους συμπαίκτες τους Φέκο και Γιαννούλη, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο α' ημίχρονο. Στο γήπεδο του Περάματος μεταξύ των 150 φιλάθλων, υπήρξαν και 30 τουλάχιστον φίλαθλοι της Α.Ε. Σαρωνικός οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Βουτσινά. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί τον Α.Σ Ποντίων.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Κάτσας, Φέκος (30' λ.τρ. Γκιόκα), Αγγελάκης, Μαριόλης Γ, Πασχάλης (63' λ.τρ. Ρούσσος), Γιαννούλης (46' Θεοδώρου), Μαριόλης Ν, Μπακόμητρος Ν, Πέκωφ.
Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal και στον Σωτήρη Μπήτρο, έκανε ο προπονητής της Α.Ε Σαρωνικός Δημήτρης Βουτσινάς.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Κερατσίνι-Φαληρικός 2-1, Α.Σ Ποντίων-Α.Ο Κορυδαλλός 3-1, Α.Ο.Α.Δ-Αρμενική 1-1, Ένωση Ρέντη-Ήφαιστος 2-0, Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού-Παντζιτζιφιακός 0-0 και Ίκαρος Καλλιθέας-Άρης Αμφιάλης 3-1. Την Δευτέρα θα παίξουν Δόξα Πειραιά και Αετός Κορυδαλλού.