Α.Π.Ο. Κερατσίνι - Α.Ε. Σαρωνικός 6-0. Για την 19η αγωνιστική του Πειραιά.

Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ανωτερότητα του Κερατσινίου πλήρωσε η ΑΕ Σαρωνικός, η οποία ηττήθηκε με το βαρύ 6-0 για την 19η αγωνιστική του Πειραιά. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βουτσινά δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό σε κανένα σχεδόν σημείο του ματς, με τους γηπεδούχους από την άλλη να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση. Οι ροσονέρι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με τον Ψυχογιό μόλις στο 9ο λεπτό. Στο 13ο σημειώθηκε το 2-0 με σκόρερ τον πολύπειρο Νικήτα Τουρνά ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή, μετά από εξαιρετική παράλληλη σέντρα από δεξιά του Ψυχογυιού. Ο χορός των γκολ δε σταμάτησε εκεί, αφού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι κοκκινόμαυροι σημείωσαν άλλα δυο τέρματα. Στο 22ο και πάλι με τον φορμαρισμένο τελευταία Νείλο Ψυχογυιό και στο 41ο με τον Μπατή. Η γενική εικόνα των νησιωτών ήταν μέτρια με λίγες καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Μπότου, με τον διαιτητή όμως να τους φέρνει εκτός ρυθμού. Συγκεκριμένα 2-3 λανθασμένες αποφάσεις του Καλημέρη, εκνεύρισαν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Σαρωνικός, με τον διαιτητή να δίνει τρεις κίτρινες κάρτες στα πρώτα 30 λεπτά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορούν παίξουν πιο ελεύθερα, κόντρα σε μια ανώτερη ποιοτικά ομάδα η οποία πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα για φέτος. Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το α' σαρανταπεντάλεπτο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 5-0 με τον Ψυχογυιό να πετυχαίνει χα τρικ. Στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ της τιμής με τον Πασχάλη. Ο Ατματζίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπότου με γυριστή κεφαλιά. Το τελικό 6-0 σημείωσε ο Γκιάτης με ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα στο 92. Οι νησιώτες από το 87ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, μετά από αποβολή του Κυριακίδη. Το Κερατσίνι εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Αετού Κορυδαλλού (2-2 με τον Ίκαρο), και συγκατοικεί μαζί του στην 1η θέση με 53 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενεί την ΑΕ Περάματος στην Δραπετσώνα.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπκόμητρος Κ, Τζιώτης, Κάτσας, Σταμπούλογλου, Μαριόλης Γ, Γιαννούλης, Ατματσίδης, Πρέλα (46' Πασχάλης), Μαριόλης Ν, Μπακόμητρος Ν (79' Γκαρής), Πέκωφ (68' Κυριακίδης).
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αρμενική-Παντζιτζιφιακός 0-2, Α.Ε Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού 1-1, Α.Σ. Ποντίων-Δόξα Πειραιά 1-0, Α.Ο.Α.Δ-Φαληρικός 0-1, Ένωση Ρέντη-Άρης Αμφιάλης 1-0, Α.Ε Περάματος-Κορυδαλλός 2-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Αετός Κορυδαλλού 2-2.