Α.Ε Σαρωνικός - Α.Σ. Δραπετσώνας 1-1. Για την 3η αγωνιστική του Πειραιά.

Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσε στα χέρια της την νίκη η Α.Ε Σαρωνικός, η οποία τελικά ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Δραπετσώνα, για την 3η αγωνιστική του Πειραιά. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Ρέντη, με την ομάδα της Αίγινας να είναι τυπικά γηπεδούχος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις στις δύο εστίες, όμως παρ' όλα τα παραπάνω το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο και συγκλονιστικό, αφού το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο τρόπος της ισοφάρισης αλλά και το λεπτό που σημειώθηκε, άφησε μια πικρία στην ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου, η οποία έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αδικείται κατά κάποιο τρόπο από το τελικό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση αλλά σαφώς βελτιωμένη και πιο ουσιαστική από τα προηγούμενα ματς, η Α.Ε Σαρωνικός έδειξε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι του 'Σταύρος Μελισσουργός', με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου να βλέπουν την ομάδα του νησιού να έχει μια καλή εικόνα. Οι δύο ομάδες και αφού πέρασε το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο έδειξαν κάποιες επιθετικές αρετές, με τους γηπεδούχους να φτάνουν μια ανάσα από το 1-0 με τον Πάλλη στο 35ο λεπτό.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Α.Ε Σαρωνικός μετά από αριστουργηματική μπαλιά του Πασβαντόπουλου βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων Μακρή, με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του. Στο 43ο λεπτό και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα οι παίκτες της Δραπετσώνας πάτησαν 1-2 φορές την περιοχή του Μπακόμητρου χωρίς όμως αποτέλεσμα, ο Χρυσοχόος κέρδισε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Ο 17χρονος το εκτέλεσε γρήγορα, βρίσκοντας με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Γκοτσούλια ο οποίος με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο φετινό τέρμα της Α.Ε Σαρωνικός στο πρωτάθλημα στο 43ο λεπτό. Ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε 'έξαλλα' από τους ποδοσφαιριστές του Θανάση Μπακόμητρου, με την Α.Ε Σαρωνικός να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0. Στην επανάληψη το ίδιο περίπου σκηνικό, από τη μια η Α.Ε Σαρωνικός να έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία, και από την άλλη η ομάδα της Δραπετσώνας να προσπαθεί χωρίς όμως ουσία να φέρει το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν 2-3 φορές στην περιοχή του Κώστα Μπακόμητρου με σκοπό το 1-1, αλλά πότε οι αμυντικοί της Α.Ε Σαρωνικός και πότε ο ταλαντούχος πορτιέρο, απεσόβησαν κάθε κίνδυνο.

Το παιχνίδι όδευε πλέον προς το τέλος, με τους τυπικά γηπεδούχους να κρατούν το πολύτιμο τρίποντο και τους φιλοξενούμενους με ανορθόδοξο πλέον τρόπο να αναζητούν κάτι καλύτερο από το 0-1. Η πίεση των παικτών της Δραπετσώνας απέφερε τελικά καρπούς καθώς σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας των αντίστοιχων της Α.Ε Σαρωνικός, σημειώθηκε το 1-1 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε μια τελευταία προσπάθεια των φιλοξενούμενων, ο Τριανταφύλλου με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χαλικιά στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό να πιάνει το δυνατό σουτ και να σημειώνει το 1-1 στην ουσιαστικά τελευταία φάση του παιχνιδιού. Όπως είναι φυσικό, τα συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μία οι κόκκινοι της Δραπετσώνας να πανηγυρίζουν για τον βαθμό της ισοπαλίας, και έτσι όπως αυτός ήρθε, και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αίγινας να μη μπορούν να πιστέψουν πώς ένα ουσιαστικά δικό τους όπως εξελισσόταν παιχνίδι, είχε αυτή την απρόσμενη κατάληξη. Αυτά σημειώθηκαν σε γενικές στο ματς της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Α.Ε Σαρωνικός και την Δραπετσώνα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, και τους φιλοξενούμενους να έχουν τρεις ισοπαλίες. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντόπουλος με βοηθούς τους Κουζούμη και Βογιατζιδάκη. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Παντζιτζιφιακό/Κάρπαθος.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Κλέλλης (90' Μαλτέζος Αργ.), Σκλάβαινας, Λαδάς, Γκαρής, Γκιόκα, Πάλλης, Πασβαντόπουλος, Χρυσοχόος (89' Ρόδης Θ.), Γκοτσούλιας Γ. (60' Λορέντζος Στ.), Μπάζια.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αετός Κορυδαλλού-Α.Ε Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα 4-0, Δόξα Πειραιά-Ερμής Κορυδαλλού 1-1, Αμφιάλη-Παννεαπολικός 1-1, Αστέρια Δραπετσώνας-Ατρόμητος Πειραιά 2-3, Ίκαρος Καλλιθέας-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 2-1, Μοσχάτο-Α.Ε Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού 4-0, Ένωση Ρέντη-Οδηγήτρια 3-0 α.α.