Α.Ε. Σαρωνικός-Δόξα Πειραιά 1-1. Για την 8η αγωνιστική του Πειραιά.

Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα σε γενικές γραμμές κακό ποιοτικά παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Χαραυγής (ΑΓΕΤ), Α.Ε Σαρωνικός και Δόξα Πειραιά μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, για την 8η αγωνιστική του Πειραιά. Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται μόλις στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι της Δόξας προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, με τους τυπικά γηπεδούχους του νησιού να ισοφαρίζουν 14 λεπτά αργότερα (17'). Στα αγωνιστικά, οι δυο ομάδες σε ένα ματς το οποίο αναμένεται να ξεχαστεί γρήγορα από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες της Χαραυγής, είχαν από ένα ημίχρονο.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Στο 1ο ημίχρονο το συγκρότημα του Θανάση Μπακόμητρου πατούσε καλύτερα στο χορτάρι του γηπέδου, με την επανάληψη να ανήκει στην ομάδα της Νίκαιας. Οι πράσινοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με σκόρερ τον Δρόσο. Ο 19χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, και αφού πρώτα 'τσίμπησε' την μπάλα στην διεκδίκηση με τον Γκαρή, πλάσαρε με τυχερό ομολογουμένως τρόπο τον Μπακόμητρο με λόμπα, και με κοντινή κεφαλιά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στην συνέχεια και παρά την αρχική ψυχρολουσία, οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε Σαρωνικός έδειχναν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενώ είχαν μια καλή στιγμή με τον Χρυσοχόο στο 14ο λεπτό. Τελικά η έστω και φλύαρη υπεροχή των νησιωτών, είχε αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα.

Το χρονόμετρο έδειχνε 17 λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Νεκτάριος Μπακόμητρος έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία τέρμα, όπως δηλαδή μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Ο 27χρονος χαρισματικός άσος των νησιωτών, έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Δόξας, και αφού πρώτα την έσπασε δύο φορές μεταφέροντας την από το ένα πόδι στο άλλο, με ένα ασύλληπτο σουτ με το αριστερό, την έστειλε να 'καρφωθεί' στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει πορτιέρο της Δόξας Παγώνη. Ένα γκολ ποίημα από τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή των νησιωτών, το οποίο πανηγυρίστηκε 'έξαλλα' τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τον ίδιο. Την επίτευξη του τέρματος όμως δεν την χάρηκε πολύ ο σκόρερ, αφού 14 λεπτά αργότερα (31') τραυματίστηκε (πιθανή θλάση) και αντικαταστάθηκε από τον Μεντάλλια. Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές οι καλύτερες στιγμές του α' μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και μέχρι το 60ο λεπτό έλεγχαν πλήρως, ενώ δημιούργησαν 2-3 καλές φάσεις με κύριους πρωταγωνιστές τους Πικραμένο, Τσίτση και Ηλιόπουλο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 65ο λεπτό η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου είχε μια καλή στιγμή με τον Χρυσοχόο, με τον Παγώνη να του λέει 'όχι' μετά από ένα καλό τελείωμα του νεαρού επιθετικού.

Στο 77ο λεπτό η νησιώτες έμειναν με 10 παίκτες, λόγω 2ης κίτρινης που αντίκρισε ο Μεντάλλιας (επικίνδυνο παίξιμο), με τους φιλοξενούμενους και με την αριθμητική υπεροχή πλέον, να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ το οποίο θα τους έδινε και την νίκη. Δυστυχώς όμως για αυτούς, κάτι τέτοιο δε συνέβη, με το τελικό σκορ βάση της γενικής εικόνας των δύο, να κρίνεται δίκαιο. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σφούνος. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από την Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Πάλλης (90' Λορέντζος), Ρουμελιώτης, Αγγελάκης, Γκαρής, Γκιόκας, Μπάζια (78' Μενάγιας), Πασβαντόπουλος, Χρυσοχόος, Μπακόμητρος Ν. (31' λ.τρ. Μεντάλλιας), Γκοτσούλιας.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Ατρόμητος Πειραιά-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 3-0, Παννεαπολικός-Α.Ε. Θύελλας-Αχιλλέα Κορυδαλλού 2-0, Μοσχάτο-Ένωση Ρέντη 2-0, Αστέρια Δραπετσώνας-Αετός Κορυδαλλού 0-3, Ερμής Κορυδαλλού-Δραπετσώνα 4-1, Ίκαρος Καλλιθέας-Α.Ε Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα 2-0, Αμφιάλη-Οδηγήτρια 3-0 α.α.