Α.Ε. Σαρωνικός-Ερμής Κορυδαλλού 0-5. Για την 28η αγωνιστική του Πειραιά.

Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 5-0 από τον Ερμή Κορυδαλλού γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής η Α.Ε. Σαρωνικός για την 28η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά. Η αναμέτρηση του γηπέδου της Χαραυγής (γηπεδούχος η Α.Ε. Σαρωνικός) όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς η ομάδα του Κορυδαλλού ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια του 90λεπτου, φτάνοντας με σχετική άνεση στην 20η νίκη της (3 ισοπαλίες,5 ήττες) στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, το συγκρότημα του Θανάση Μπακόμητρου το οποίο είχε εξ' αρχής δύσκολη αποστολή, παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες για ακόμα μια φορά. Πέραν της γνωστής απουσίας του μεγάλου άτυχου φέτος Νεκτάριου Μπακόμητρου (ρήξη Αχίλλειου τένοντα), ο νεαρός τεχνικός δεν είχε μαζί του τους τραυματίες Πασβαντόπουλο, Χρυσοχόο, καθώς και τον Λεό Μπάζια.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal







Λόγω των προβλημάτων η νησιώτικη ομάδα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με την φανέλα της Α.Ε. Σαρωνικός έκαναν οι νεαροί Πρέκα και Νάτσης. Μάλιστα τα προβλήματα δεν σταμάτησαν για τον τεχνικό της Α.Ε. Σαρωνικός, ο οποίος είδε τους Σταύρο Λορέντζο και Παναγιώτη Πάλλη να αποχωρούν τραυματίες στο 10ο και 27ο λεπτό αντίστοιχα. Στα αγωνιστικά τώρα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάμιο ο οποίος σημείωσε 4 τέρματα (το άλλο τέρμα ο Αυγέρης), οι κορυδαλλιώτες επιβεβαίωσαν ότι δικαίως διαθέτουν μια από τις πιο δυνατές και στιβαρές ομάδες του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σάμιο στο 13ο λεπτό μετά από άριστη συνεργασία εντός μεγάλης περιοχής με τον Αυγέρη. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο 24χρονος φορ εκμεταλλευόμενος τις κόντρες στην περιοχή του Κώστα Μπακόμητρου, με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-2, ενώ στο 41ο λεπτό της συνάντησης, ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραίο πλασέ σημείωσε το 0-3, πετυχαίνοντας παράλληλα ένα αυθεντικό χατ τρικ. Το α' ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ερμή μπροστά με 3-0, με την επανάληψη να είναι διαδικαστική. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 5ο μόλις λεπτό και ανήκει στην Α.Ε. Σαρωνικός. Οι νησιώτες κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, με τον Γιώργο Γκοτσούλια όμως να μη βρίσκει στόχο. Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές του Θανάση Μπακόμητρου να προσπαθούν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί, και παρά το εις βάρος τους σκορ, σε γενικές γραμμές έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, με την ομάδα όμως του Ερμή να μην απειλείται ουσιαστικά. Στο 69ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και 4ο τέρμα με σκόρερ τον Αυγέρη, ενώ ένα λεπτό αργότερα (70'), ο Σάμιος εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων, και με ψύχραιμο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-0, πετυχαίνοντας προσωπικό καρέ τερμάτων. Ο ταλαντούχος επιθετικός με τα 4 τέρματα που σημείωσε, έφτασε τα 27 στο πρωτάθλημα, και 30 συνολικά με το κύπελλο. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο γήπεδο της Χαραυγής, με τον διαιτητή Τραϊφόρο και τους βοηθούς Φαγκρίδα και Παρισσόπουλο να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός φιλοξενείται από τα Αστέρια Δραπετσώνας. Τέλος, με την φανέλα του Ερμή Κορυδαλλού αγωνίστηκε ο 34χρονος πολύπειρος αμυντικός Γιάννης Φέκος, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της Α.Ε. Σαρωνικός.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Κρομμύδας (71' λ.τρ. Ρόδης Κ.), Ρόδης Θ, Μαργαρώνης, Αγγελάκης, Πάλλης (27' λ.τρ. Στεφανίδης), Γκοτσούλιας Π, Σκλάβαινας, Λορέντζος Στ. (10' λ.τρ Πασχάλης) (76' Νάτσης), Γκοτσούλιας Γ, Πρέκα.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Δραπετσώνα-Δόξα Πειραιά 2-0, Αετός Κορυδαλλού-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 3-0, Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Ατρόμητος Πειραιά 1-3, Ένωση Ρέντη-Παννεαπολικός 4-2, Μοσχάτο-Αμφιάλη 7-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Αστέρια Δραπετσώνας 4-3 και Οδηγήτρια-Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 0-3 α.α.

Βαθμολογία (28 αγώνες): 1. Ατρόμητος Πειραιά 74, 2. Μοσχάτο 72, 3. Αετός Κορυδαλλού 71, 4. Ερμής Κορυδαλλού 63, 5. Αμφιάλη 51, 6. Ένωση Ρέντη 43, 7. Ίκαρος Καλλιθέας 42, 8. Δόξα Πειραιά 36, 9. Δραπετσώνα 35, 10. Παννεαπολικός 33, 11. Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 32, 12. Αστέρια Δραπετσώνας 25, 13. Α.Ε. Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 19, 14. Α.Ε. Σαρωνικός 17, 15. Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα 16, 16. Οδηγήτρια -9.