Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ε. Αίολος-Ταύρος 3-1 σετ. Για την 5η αγωνιστική των Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Αναβλήθηκε ο αγώνας των κορασίδων.

Volley

Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο βόλεϋ ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-1 σετ του Αίολου-Ταύρου για την 5η αγωνιστική της Τοπικής Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη εμφανίστηκαν ανώτερες σε πολλούς τομείς από τις αθλήτριες του Αίολου, και πήραν μια δίκαιη νίκη, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα. Στα αγωνιστικά, στο κλειστό του ΕΠΑΛ αναμετρήθηκαν δύο ομάδες οι οποίες έδειξαν από την αρχή πολύ καλά στοιχεία, με τις γηπεδούχες να κάνουν καλύτερο ξεκίνημα και να προηγούνται με 3-0. Οι φιλοξενούμενες με όπλο κυρίως το σέρβις προσπάθησαν να μειώσουν, με τον Σαρωνικό όμως να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση.

Με εντυπωσιακή επίθεση της Καλοκούβαρου, οι κυανόλευκες της Αίγινας προηγήθηκαν με 8-4, με την ομάδα του Ταύρου να έχει τις απαντήσεις. Με 2 συνεχόμενους πόντους, το σκορ έγινε 8-6, με τις γηπεδούχες όμως να φτάνουν στο 10-7 μετά από άουτ επίθεση των φιλοξενούμενων. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ανέλαβαν δράση οι αθλήτριες του Αίολου οι οποίες με ένα σερί 6-0 έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 13-10, βάζοντας δύσκολα στις αντίστοιχες του Σαρωνικού. Το σερί των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον τεχνικό του Σαρωνικού να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, με τις βολεϊμπολίστριες του νησιού να μπαίνουν αποφασισμένες να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με την Τατιάνα Γιαννούλη και την Σίσυ Καλοκούβαρου σε εξαιρετική κατάσταση, κατάφεραν να φέρουν το ματς στο 16-16 αρχικά και να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους στην συνέχεια. Με δύο συνεχόμενους πόντους της Λορέντζου, το σκορ έγινε 18-16 με την Γκούρι ν ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 19-16. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 20-17, με την Μυρτώ Λορέντζου να αναλαμβάνει και πάλι δράση, και με 2 συνεχόμενους άσσους να κάνει το 22-17, με την πλάστιγγα να γέρνει για τα καλά για τον Σαρωνικό.  Κάποια συνεχή και μάλιστα αβίαστα λάθη των νησιωτών, έδωσαν το δικαίωμα στον Αίολο να φτάσει κοντά, με την Μπιάνκα Γκούρι όμως να δίνει τέλος στις βλέψεις των φιλοξενούμενων. Με 25-22 ο Σαρωνικός έκανε το 1-0, με τον τεχνικό όμως του Σαρωνικού να κάνει εντονότατες παρατηρήσεις στις αθλήτριες του, για τα πολλά λάθη που υπέπεσαν στο σετ. Χαρακτηριστικά τους είπε ότι 'πήραμε το σετ, με 10 λάθη τα οποία αν θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι δεν πρέπει να τα ξανακάνουμε'. Στο 2ο σετ οι κοκκινόμαυρες του Ταύρου μπήκαν καλύτερα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ και έδειχναν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του σκορ.

Αρχικά προηγήθηκαν με 3-1, εκμεταλλευόμενες τα εξαιρετικά τελειώματα, με τον Σαρωνικό να ισοφαρίζει σε 5-5 αλλά η συνέχεια να μην είναι καλή. Οι αθλήτριες του Αίολου προηγήθηκαν με 10-6 και 12-7 με τις γηπεδούχες να μειώνουν σε 12-11 με ένα εξαιρετικό πλασέ της Μπέλλου. Ο Αίολος ξαναπήρε τα ηνία του ματς, και προηγήθηκε με 15-13, με την Τατιάνα Γιαννούλη με μπλοκ και με άσσο να φέρνει το ματς στην ισορροπία (15-15). Στην φάση της μείωσης του σκορ σε 14-15, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε έντονα στην διαιτητή κ. Δρακοπούλου, με την τελευταία να του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Ο εκνευρισμός του νεαρού coach αλλά και η ενδεχόμενη ανατροπή στο σκορ από τις γηπεδούχες, αποπροσανατόλισε κάπως τους φιλοξενούμενους, με τον τεχνικό του Αίολου να καλεί τάιμ άουτ, για να κόψει κάπως τον ρυθμό αλλά και τον ενθουσιασμό των αθλητριών του Σαρωνικού. Το τελευταίο κάθε άλλο παρά συνέβη, αφού δύο άσσοι της Τατιάνας Γιαννούλη και τρεις κακές επιθέσεις των φιλοξενούμενων, έφεραν την ομάδα της Αίγινας σε θέση ισχύος.

Το 15-15 έγινε 20-15, με τον Αίολο να προσπαθεί να μείνει στο τέλος κοντά, με τις αθλήτριες του Σαρωνικού όμως να μη το επιτρέπουν. Παρά το σερί 5-3 των φιλοξενούμενων, η ομάδα της Αίγινας έκανε το 2-0 με το σετ να λήγει 25-21. Με το σκορ πλέον στο 0-2, οι φιλοξενούμενες του Ταύρου αποφάσισαν να ρισκάρουν, διορθώνοντας πρώτα τα λάθη των προηγούμενων σετ. Με όπλο τις άριστες επιθέσεις αλλά και το εξαιρετικό σέρβις, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με το σετ να λήγει 25-20. Η εικόνα των νεαρών αθλητριών στο 3ο σετ ανάγκασε τον τεχνικό του Σαρωνικού να προβεί σε έντονες παρατηρήσεις, με τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού να εμφανίζονται απόλυτα συγκεντρωμένες στο 4ο σετ, και παίζοντας σε αρκετά σημεία του σετ αρκετά έξυπνα, πήραν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα το οποίο με άριστη διαχείριση στην συνέχεια, το κράτησαν μέχρι το τέλος, φτάνοντας σε μία μεγάλη νίκη κόντρα σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο Αίολος-Ταύρος. Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Γ.Σ. Ειρήνης.

Τα σετ 25-22 (21'), 25-21 (24'), 20-25 (22'), 25-19 (20').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Λορέντζου, Καλοκούβαρου, Γκούρι, Μαρμαρινού, Τσιαντούκα, Μπέλλου, Νικολαΐδου, Γιαννούλη, Κλέλλη (λ), Σταθοπούλου, Μητρομελέτη (λ), Μαλτέζου.