Φιέστα ανόδου στην Α' Κατηγορία, για την ομάδα κορασίδων volley του Σαρωνικού.

Volley

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα λόγω της ανόδου στην Α' Κατηγορία Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-1 σετ της ΑΠΣ Άμιλλας για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η σαββατιάτικη αναμέτρηση του ΕΠΑΛ ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, με τις στιγμές που ακολούθησαν αμέσως μετά, να μένουν χαραγμένες στις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Αίγινας. Αμέσως μετά τον τελευταίο πόντο, σύσσωμη η αποστολή του Σαρωνικού βρέθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, πανηγυρίζοντας 'έξαλλα' την σημαντική επιτυχία του τμήματος, καθώς η άνοδος στην Α' Κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ αποτελούσε και στόχο στην αρχή της φετινής σεζόν.

Οι άνθρωποι του νησιώτικου συλλόγου μαζί με αρκετούς γονείς των νεαρών αθλητριών, είχαν ετοιμάσει γι' αυτό το γεγονός μια μικρή γιορτή με διάφορα εδέσματα, τα οποία πρόσφεραν στους φιλάθλους της ομάδας αλλά και στις φετινές θριαμβέυτριες. Αμέσως μετά τους πανηγυρισμούς, οι αθλήτριες του Σαρωνικού αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, και εκεί τους περίμενε μια έκπληξη. Η κάθε μια ξεχωριστά φόρεσε από ένα μπλουζάκι το οποίο ανέφερε τα σχετικά περί ανόδου με το σήμα της ομάδας στο στήθος. Στην συνέχεια οι βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού μαζί με τον προπονητή τους Γρηγόρη Μπαμπούνη, επέστρεψαν στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ για την απονομή των μεταλλίων και το κυπέλλου, τα οποία προσέφερε η διοργανώτρια αρχή της ΕΣΠΕΔΑ, και έφεραν τις υπογραφές του προέδρου κυρίου Γιώργου Κογκαλίδη και του Γενικού Γραμματέα κυρίου Νεκτάριου Χαλβατζή. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητισμού Οργανισμού Αίγινας (Δ.Α.Ο.Α) κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, ενώ τον κύπελλο παρέδωσε ο υπεύθυνος ορισμών των διαιτητών της ΕΣΠΕΔΑ κύριος Θεοφάνης Τσάκωνας. Το βαρύτιμο τρόπαιο παρέλαβε η αρχηγός Βίκυ Σταθοπούλου, η οποία έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς τόσο των υπολοίπων αθλητριών όσο και των φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες, τα πειράγματα μεταξύ των αθλητριών αλλά και ο πλούσιος μπουφές των ανθρώπων του Σαρωνικού, συνέθεσαν μια όμορφη εικόνα για την τελευταία παρουσία της ομάδας της Αίγινας στο νησί την φετινή σεζόν. Για την ιστορία, η νησιώτικη ομάδα επικράτησε σχετικά εύκολα με 3-1 σετ της Άμιλλας (25-14, 25-27, 25-11, 25-20) για την 22η αγωνιστική. Διαιτητές της αναμέτρησης οι κύριοι Νεστορίδης και Τουρίκης.
Ο Σαρωνικός τελείωσε το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α' Κατηγορία. Η ομάδα της Αίγινας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας 58 βαθμούς, με 20 νίκες και 2 ήττες σε 22 αγώνες. Το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη πήρε 61 συνολικά σετ, ενώ έχασε μόλις 14. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Σαρωνικός τελείωσε το πρωτάθλημα αήττητος στην έδρα του (11/11).

Η κάμερα του Aegina Portal αμέσως μετά το τέλος της φιέστας βρέθηκε στα αποδυτήρια του Σαρωνικού, με την μία εκ των αρχηγών Μυρτώ Λορέντζου να μιλάει για την φετινή επιτυχία της ομάδας.

Το ρόστερ των Κορασίδων του Σαρωνικού 2017-2018: Σίσυ Καλοκούβαρου (ακραία), Βίκυ Σταθοπούλου (πασαδόρος), Μυρτώ Λορέντζου (διαγώνιος,κεντρικός), Μπιάνκα Γκούρι (ακραία), Ελένη Μπέλλου (,κεντρικός), Λυδία Τσιαντούκα (,διαγώνιος), Αδαμαντία Μαρμαρινού (πασαδόρος), Ιωάννα Μαλτέζου (διαγώνιος), Μαρία Νομικού (,διαγώνιος,πασαδόρος), Ελισάβετ Μητρομελέτη (λίμπερο), Κάλλι Ρωπαΐτη (,διαγώνιος,λίμπερο), Λύδα Νικολαΐδου (κεντρικός), Ιζαμπέλλα Κόστερ (,ακραία).