"Γαλάζια Σημαία" και φέτος, για την πλαζ της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

Επίκαιρα θέματα

 
Στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας θα κυματίζει και φέτος η "Γαλάζια Σημαία". Η μεγάλη διάκριση για την πανέμορφη παραλία του νησιού, αποτελεί μία από τις  430 ακτές και 9 μαρίνες που δόθηκαν για το 2016. Στην χώρα μας, που κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως στις "Γαλάζιες Σημαίες", το 2015 ελέγχθηκαν 1.542 σημεία κολύμβησης (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια), εκ των οποίων τα 1.499 ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Χθες ανακοινώθηκαν οι ακτές που λαμβάνουν αυτή τη διάκριση, μία επιβράβευση τόσο για την ποιότητα των νερών, όσο και των παρεχόμενων υποδομών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Η "Γαλάζια Σημαία" είχε κυματίσει για πρώτη φορά στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας τον Ιούλιο του 2013 και από τότε παραμένει ανελλιπώς, ένα σύμβολο - αριστείο για την ποιότητα των νερών της.

Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη "Γαλάζια Σημαία", είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι "Εξαιρετική". Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και "Καλή", δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία" όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.