Με έως 20.000 ευρώ θα στηρίξει φέτος την Γιορτή Φιστικιού η Π.Ε. Νήσων. Με 2.000 ευρώ την γιορτή της Αφαίας και 2.500 ευρώ την γιορτή της Σουβάλας.

Καθημερινά νέα


Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Επιτροπής Πολιτισµού και Αθλητισµού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2018. Σύμφωνα με την απόφαση, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα συμμετάσχει με τα ακόλουθα προτεινόμενα ποσά: Με ποσό  έως 2.500 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ, στην Γιορτή του Ψαρά στη Σουβάλα για ηχητικήφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις, στη Γιορτή Αφαίας στην Αγ. Μαρίνα έως 2.000 ευρώ για ηχητικήφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις και με έως 20.000 ευρώ για ηχοφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις συµπεριλαµβανοµένου ΦΠA, στην Γιορτή Φιστικιού. Το κείμενο της απόφασης που αφορά στην Αίγινα αναφέρει τα ακόλουθα:


Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






"Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον ∆ήµο Αίγινας: Γιορτή Ψαρά στη Σουβάλα Αίγινας Κάθε χρόνο µέσα στο µήνα Ιούλιο πραγµατοποιείται, µε µεγάλη συµµετοχή κόσµου, στο λιµάνι της Σουβάλας, µια γιορτή αφιερωµένη στους ψαράδες της Αίγινας, η οποία πλαισιώνεται από παραδοσιακούς χορούς και συναυλίες. Προτεινόµενο ποσό συµµετοχής της Περιφέρειας στην εν λόγω εκδήλωση για ηχητικήφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις: έως 2.500,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. Γιορτή Αφαίας στην Αγ. Μαρίνα Αίγινας Σύµφωνα µε πληροφορίες από τον Παυσανία, από το ∆ία και την Κάρµη γεννήθηκε η Βριτοµάρτις που αγαπούσε πολύ το κυνήγι και γι’ αυτό τη συµπάθησε ιδιαίτερα η θεά Άρτεµις. Την ερωτεύτηκε όµως ο Μίνωας και για να γλυτώσει από αυτόν έπεσε τη θάλασσα και µπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιων ψαράδων που την πήραν µαζί τους στο καράβι. Εκεί όµως την ερωτεύτηκε ένας από τους ναύτες και έτσι η Βριτοµάρτις αναγκάστηκε και πάλι να πέσει στη θάλασσα για να γλυτώσει και κολυµπώντας βγήκε στο νησί από όπου περνούσε το καράβι αυτό, την Αίγινα!

Η κοπέλα πήρε αµέσως το δρόµο προς το δάσος του νησιού και σιγά σιγά οι ναύτες από το πλοίο την έβλεπαν να χάνεται σαν µε κάποια θεϊκή παρέµβαση και γι’ αυτό την ονόµασαν Αφαία (άφαντη-αφανέρωτη). Στο σηµείο που χάθηκε η Αφαία είναι κτισµένος ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, µέσα στα πεύκα µε υπέροχη θέα στη θάλασσα. Η αναπαράσταση της φυγής της Αφαίας πραγµατοποιείται τον Αύγουστο στην παραλία της Αγ. Μαρίνας ενώ ακολουθούν συναυλία και θεατρικοχορευτικά δρώµενα στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αφαίας. Προτεινόµενο ποσό συµµετοχής της Περιφέρειας στην εν λόγω εκδήλωση για ηχητικήφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις: έως 2.000,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. Γιορτή Φιστικιού Η Γιορτή Φιστικιού, η οποία πραγµατοποιείται κατ’ έτος, αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα, για το νησί της Αίγινας.

Η προβολή που εξασφαλίζει αυτή η διοργάνωση, στον τόπο, είναι πολύπλευρη καθώς στο πλαίσιό της λαµβάνουν χώρα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και εµπορική έκθεση, οι οποίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον µεγάλου αριθµού επισκεπτών, τόσο τουριστών όσο και επαγγελµατιών και εκθετών. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του µοναδικής αξίας τοπικού προϊόντος και η δηµιουργία νέων εµπορικών δρόµων για την προώθησή του. Επίσης, µέσα από τις παράπλευρες εκδηλώσεις που πραγµατοποιούνται στο πλαίσιο της γιορτής ενισχύονται όλοι οι τοµείς της οικονοµικής δραστηριότητας του νησιού. Το φετινό φεστιβάλ είναι το 10ο κατά σειρά, άρα και επετειακό. Έχει δε προγραµµατιστεί να πραγµατοποιηθεί στο 3ο Σ/Κ του Σεπτεµβρίου 2018 και το προτεινόµενο ποσό συµµετοχής της Περιφέρειας στην εν λόγω εκδήλωση αναφορικά µε ηχοφωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις: έως 20.000,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.