"Να μην επαναπαύονται οι κάτοικοι της Αίγινας", λέει η αδελφή του θύματος, του φρικτού εγκλήματος των Αγίων Ασωμάτων.

Καθημερινά νέα


Έχει περάσει μία εβδομάδα από την στιγμή που η εγκληματικότητα στην Αίγινα, απέκτησε μία καινούργια μορφή, καινούργιες μεθόδους. Η ληστεία από τους τέσσερεις κουκουλοφόρους, το προηγούμενο Σάββατο, σε σπίτι ηλικιωμένων στη Σουβάλα, μετά το αρχικό μούδιασμα, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, κυρίως σε σχέση με τα δεδομένα: 1) ότι η μεθοδολογία του εγκλήματος αλλάζει και 2) η δύναμη σε προσωπικό και μέσα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας έχει υποβαθμιστεί. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης σε δηλώσεις, που ζήτησε ο ίδιος να κάνει για την εγκληματικότητα στο νησί, είπε ότι: "η παραβατικότητα στην Αίγινα έχει φτάσει στα ύψη". "Φτάσαμε σε σημείο να μπαίνουν μέσα στα σπίτια με μάσκες και να λεηλατούν. Πρωτόγνωρα πράγματα για την Αίγινα". Ο κύριος Μούρτζης επέρριψε την ευθύνη για την υποβάθμιση της ασφάλειας του πολίτη στην κεντρική εξουσία. Θύμισε μάλιστα την φρικτή εγκληματική ενέργεια στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων δυόμιση χρόνια πριν και ζήτησε την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στον Μεσαγρό και όσα έχουν συμφωνηθεί να γίνουν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Μετά το ρεπορτάζ και την ραδιοφωνική εκπομπή του Aegina Portal για την ληστεία από κουκουλοφόρους στην Σουβάλα, με το Aegina Portal επικοινώνησε η αδελφή του 44χρονου άντρα, θύματος του άγριου εγκλήματος που έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 στους Αγίους Ασωμάτους. Ανάμεσα σε άλλα είπε: Οι κάτοικοι του νησιού να μην επαναπαύονται. Με βάση το προσωπικό μου γεγονός οι εγκληματίες κυκλοφορούν ασύλληπτοι. Η υπόθεση της οικογένειάς μου, δυόμιση χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί. Ο πολίτης είναι ανοχύρωτος και ανασφαλής και απειλείται κάθε χρονική στιγμή. Αν έχει χρήματα μπορεί να τα δώσει και να γλυτώσει. Να μη επαναπαυόμαστε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς, όταν μάλιστα υπάρχει ένα ιστορικό, όταν υπάρχει μία άγρια εγκληματική ενέργεια στην Αίγινα. Στη δική μας περίπτωση δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μιλήσει, να διαλευκανθεί η υπόθεση, να πει ότι είδε κάποιος κάτι. Είναι ένα σοβαρό θέμα που αφορά το νησί. Η εγκληματικότητα είναι μάστιγα, είτε συσχετιστούν τα δύο γεγονότα είτε όχι".
 
Οι δηλώσεις της κατοίκου της Αίγινας, υπενθυμίζουν ότι ένα έγκλημα, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο άγρια και φρικαλέα εγκλήματα που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί.
 
Η ίδια ζητά την εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος και από τους κατοίκους του νησιού να προσέχουν. Να θυμίσουμε ότι την νεκροτομή, που είχε κάνει τότε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας και το πόρισμά του είχε προκαλέσει σοκ, αφού αποκάλυπτε την πρωτοφανή αγριότητα των δολοφόνων: "Η 70χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της. Οι δράστες ή ο δράστης τη χτυπούσαν επανειλημμένως στον θώρακα και στα πλευρά, ίσως και με κλωτσιές, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο πλευρά της. Ο 44χρονος ανιψιός της έχει δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα, με τα χέρια ή κάποιο όργανο. Από τα χτυπήματα που δεν ήταν θανατηφόρα, τα δύο θύματα έχασαν τις αισθήσεις τους. Οι δράστες τους έκαψαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί. Αιτία θανάτου είναι η φωτιά που τους έβαλαν στα ρούχα, δηλαδή, πέθαναν από τα εγκαύματα και τη φωτιά, που εισέπνευσαν".