"Μια αγκαλιά στη άκρη του κόσμου". Προβολή ταινίας στο Μηλοκύδωνο.

Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

"Μια αγκαλιά στη άκρη του κόσμου".

Μια ταινία του πολυβραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη Κλοντ Λελούς με τον Ζαν Ντιζαρντέν (Oscar 2012) , Ελσα Ζιλμπερστάιν, Κριστόφ Λαμπέρ.

Υπόθεση

Ο συνθέτης Αντουάν(Jean Dujardin) μοιάζει στους ήρωες των ταινιών για τις οποίες γράφει μουσική: είναι γοητευτικός, πετυχημένος και πορεύεται στη ζωή με χιούμορ όσο και με μια σχετική απάθεια. Όταν ταξιδεύει στην Ινδία για να δουλέψει σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», γνωρίζει την Άννα (Elsa Zylberstein), τη σύζυγο του Γάλλου πρέσβη (Christopher Lambert), η οποία δεν του μοιάζει σε τίποτα, αλλά τον ελκύει περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει.Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα αρχίσει και θα τελειώσει στην αγκαλιά της Άμμα.

Δύο λόγια για τον σκηνοθέτη

Έχοντας ξεμπερδέψει με το άγχος της διατήρησης της νεότητας καθώς με το βασανιστικό κυνήγι της επιτυχίας (μιας επιτυχίας που την έζησε από νωρίς στα 29 του χρόνια με την θριαμβευτική πορεία του «Ένας άντρας και μια γυναίκα» σε Κάνες, Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες κλπ) ο 79χρονος Claude Lelouch παραδίδει μερικά μαθήματα ζωής.