Δημοτικές Εκλογές 2010

Απάντηση στις κατηγορίες του κ. Δημάρχου Αίγινας προς την αντιπολίτευση



Δελτίο Τύπου
Επιθέσεις και σκληρές κατηγορίες, που δυναμιτίζουν την ηπιότητα του προεκλογικού κλίματος, δέχονται τις τελευταίες μέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, από τον κ. Δήμαρχο και υποστηρικτές του, για τη μη παρουσία τους στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, εκπροσωπώντας το σύνολο των στελεχών του Συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», απαντά:

 

Οι πολίτες, σήμερα, απαιτούν από τους αιρετούς εκπροσώπους τους, να εκπληρώνουν την αποστολή τους με πολιτική ευθύνη, ευσυνειδησία και σεβασμό προς αυτούς. Μόνο έτσι αυτοί θα καταξιωθούν στη συνείδησή τους. Η επιμονή του κ. Δημάρχου και των στενών συνεργατών του, πέραν από τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων που έχουν προχωρήσει πρόσφατα, να εισάγουν για λήψη απόφασης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραμονές των εκλογών και θέματα τσιμεντοστρώσεων οδών, τροποποιήσεων τεχνικού προγράμματος και αναμορφώσεων προϋπολογισμού προκαλεί, τουλάχιστον, σοβαρό προβληματισμό.

Τα στελέχη της Διοίκησης του Δήμου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν στην άκρη τα ανώφελα μικροπολιτικά και επικοινωνιακά «παιχνίδια». Με αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται και να θαμπώνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα τους. Δεν μπορούν, λίγο πριν τις εκλογές, να αναπληρώσουν τα κενά που άφησαν στο Νησί, καθώς επί τέσσερα χρόνια σχεδίαζαν, αλλά δυστυχώς για την Αίγινα δεν υλοποίησαν σχεδόν τίποτε. Οι πολίτες, πλέον, δεν πείθονται, ότι άλλοι φταίνε για την ανεπάρκειa της Δημοτικής Αρχής. Ας αναζητήσει ο κ. Δήμαρχος αλλού προσχήματα και δικαιολογίες. Θεωρούμε, για όλα όσα αναφέρθηκαν, ότι και η δική μας στάση αλλά και αυτή του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας είναι πολιτικά ορθή και υπεύθυνη.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΚΗ ΣΑΚΚΙΩΤΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ