Δημοτικές Εκλογές 2010

Π. Γρηγορόπουλος: Οι 37 σημαντικότερες δεσμεύσεις μας για την Αίγινα που μας αξίζει.


Δελτίο Τύπου
Φίλες και φίλοι,
Η Αίγινα, το νησί της καρδιάς μας, βρίσκεται μπροστά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Είναι ώρα να πάρουμε την τύχη του  νησιού στα χέρια μας και να χαράξουμε όλες και όλοι μαζί πορεία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ. Ενωμένοι, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα και κομματικούς μηχανισμούς. Βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η πορεία προς ένα καλύτερο αύριο δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε χωρίς δυσκολίες. Μαγικές λύσεις και σωτήρες με μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Υπάρχει, όμως, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, διάθεση για σκληρή δουλειά και προσφορά, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Στο πλαίσιο  αυτό, δεσμευόμαστε για μικρές και  μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη της  Αίγινας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, την ανάδειξη της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και τη δημιουργία ενός ανθρώπινου και φιλικού Δήμου στην υπηρεσία του πολίτη.  

Δεσμευόμαστε  να αποκτήσει και  πάλι η Αίγινα την  αίγλη που της  αξίζει.
 

Παναγιώτης  Γρηγορόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας


Οι 37 σημαντικότερες δεσμεύσεις μας για την Αίγινα που  μας αξίζει
 

   1. Δήμος Ισχυρός, Νοικοκυρεμένος και Οικονομικά Αυτοδύναμος. Που θα λειτουργεί στη βάση των αρχών της διαφάνειας, του ελέγχου και της χρηστής διαχείρισης.

   2. Απαλλαγή  πληρωμής δημοτικών  τελών για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξή μας (άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία).

   3. Λειτουργία  Κοινωνικού Παντοπωλείου και Γευμάτων Αγάπης για τις οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

   4. Δημιουργία  αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων για πολίτες κάθε ηλικίας.

   5. Δημιουργία ΚΑΠΗ και Δημοτικού Γηροκομείου για αυτούς που μας μεγάλωσαν.

   6. Λειτουργία  ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών για όλες τις οικογένειες της Αίγινας.

   7. Μέριμνα για την υγεία των συμπολιτών μας μέσα από την αναβάθμιση και  ενίσχυση των Μονάδων Υγείας του νησιού.

   8. Καθαρό, άφθονο και φθηνό  νερό σε όλες τις βρύσες του νησιού. Άμεση έναρξη χερσαίων έργων στην Αίγινα και σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ με υποθαλάσσιο αγωγό.

   9. Ολοκληρωμένος, επιστημονικά τεκμηριωμένος και  αποδεκτός από την τοπική κοινωνία χωροταξικός σχεδιασμός.

  10. Προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου μέσα από δενδροφυτεύσεις, πυροπροστασία, προγράμματα ανακύκλωσης, χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

  11. Διαχείριση  των απορριμμάτων στο νησί μας, με τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

  12. Λειτουργία  βιολογικών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, με σύγχρονες προδιαγραφές.

  13. Αποκατάσταση, ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικών χώρων και Καποδιστριακών κτιρίων του νησιού μας.

  14. Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων.

  15. Σεβασμός στην παράδοση και ισχυροποίηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

  16. Δημιουργία  νέων αθλητικών υποδομών σε όλο το νησί.

  17. Υλοποίηση μακρόπνοης στρατηγικής με στόχο να αποκτήσουμε τουρισμό υψηλής ποιότητας, να αναδείξουμε την Αίγινα σε ελκυστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου και να προωθήσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

  18. Αντιμετώπιση  του προβλήματος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και των συνεχών αυξήσεων των ναύλων.

  19.  Χωροταξική  κατανομή, επέκταση και αποπεράτωση των λιμανιών και των αλιευτικών καταφυγίων, καθώς και κατασκευή χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών (μαρίνες).

  20. Ορθολογική  κατανομή των θέσεων στα λιμάνια του νησιού, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες.

  21. Δημιουργία  σύγχρονου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού. 

  22. Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, σε συνεργασία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες του νησιού.

  23. Βελτίωση  της ποιότητας του οδοστρώματος και της σηματοδότησης των οδικών αρτηριών του νησιού μας. Κατασκευή περιφερειακού δρόμου, με σκοπό την αποσυμφόρηση της πόλης και λειτουργία δύο (2) μεγάλων Δημοτικών Πάρκινγκ, στις εισόδους.

  24. Λειτουργική αναβάθμιση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, των πεζοδρόμων και των πλατειών με στόχο την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

  25. Δημιουργία  υποδομών πρόσβασης σ’ όλους τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια για άτομα με ειδικές ανάγκες.

  26. Τοποθέτηση  νέων φωτιστικών υψηλής απόδοσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

  27. Υγιείς  διεξόδους για  τη νέα και τον  νέο της Αίγινας ώστε να αναπτύξουν ελεύθερα, πολύπλευρα και ολοκληρωμένα την προσωπικότητά τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

  28. Λειτουργία  Γραφείου Ανέργων και Επιχειρήσεων, όπου θα απευθύνονται όσοι ζητούν ή προσφέρουν εργασία, συμπληρωματικά με τον ΟΑΕΔ. Ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης για την ένταξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και επαγγελματικής κατάρτισης.

  29. Χρηστή  διαχείριση των λιμανιών σε συνεργασία με τους αλιείς και τα αρμόδια Υπουργεία για τον καθορισμό των ορίων και την πάταξη της παράνομης αλιείας.

  30. Στήριξη των αγροτών, ιδίως των νέων, στην προσπάθειά τους να ιδρύσουν, να συγκροτήσουν και  να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις σε σύγχρονη επιχειρηματική βάση.

  31. Συνεργασία  της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και συμβουλίων των πολιτών για την πρόληψη, καταστολή και πάταξη της εγκληματικότητας.

  32. Δημιουργία  Δημοτικής Πύλης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης των πολιτών και δημοσίευση στο πλαίσιο της διαφάνειας όλων των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής στο διαδίκτυο.

  33. Κατασκευή νέου, σύγχρονου κοιμητηρίου στην Αίγινα και ριζική ανακαίνιση και επέκταση όπου χρειάζεται των μικρότερων κοιμητηρίων.

  34.  Δήμος  στην υπηρεσία του πολίτη, με  βασικό άξονα δράσης το τρίπτυχο  ποιοτικές υπηρεσίες – διαφάνεια- αποτελεσματικότητα.

  35. Συμμετοχή σε μια σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών  προγραμμάτων, για την εξασφάλιση πόρων για έργα και παρεμβάσεις σε όλο το νησί.

  36. Καταγραφή, διεκδίκηση και αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας και εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, χώροι αθλητισμού) προς όφελος των πολιτών.

  37. Μετατροπή των πρώην Τοπικών Διαμερισμάτων  σε Μικρά Τοπικά Δημαρχεία. Ισχυροποίηση και μεταβίβαση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Διαμερίσματα, στην πράξη όχι στα λόγια.