Δημοτικές Εκλογές 2010

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Αντιμετώπιση συνεπειών θεομηνίας.


Δελτίο Τύπου
Η Αίγινα βίωσε  το τελευταίο 24ωρο μια από τις  μεγαλύτερες θεομηνίες των τελευταίων δεκαετιών. Τελευταία φορά που παρατηρήθηκαν  τέτοια καιρικά φαινόμενα, ήταν το 1962 με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/9 ο Δήμαρχος Αίγινας  Παναγιώτης Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, βρέθηκαν στα σημεία που παρουσιάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα (καταστροφές  δρόμων, κατολισθήσεις, καταστροφές δικτύων ύδρευσης) και δίπλα στους πολίτες που αντιμετώπισαν μεγάλες ζημιές στις οικοσκευές στους, σε όλο το νησί.

Άμεσα με πρωτοβουλία  του Δημάρχου και του υπευθύνου  πολιτικής προστασίας, κινητοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου (οδοποιία – ύδρευση) οι οποίοι από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ εργάστηκαν ακατάπαυστα για την αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, επιστρατεύτηκαν μηχανήματα και εξοπλισμός ιδιωτών για την ταχύτερη αντιμετώπιση των καταστροφών.

 Επίσης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αίγινας από το πρωί ειδοποιήθηκε ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας και ο Αντινομάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Καρράς, με αίτημα να επιληφθεί άμεσα η Νομαρχία: α) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των ρεμάτων β) την απογραφή των ζημιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και γ) την έναρξη της διαδικασίας αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τη θεομηνία.

Τέλος με πρωτοβουλία  του Δήμου συγκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής καθώς και των Επαγγελματικών Ενώσεων του νησιού, στην οποία έγινε ενημέρωση και καταγράφηκαν αρκετά από τα προβλήματα αποκαταστάσεων που παραμένουν.

Στη σύσκεψη  ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο ότι  την Κυριακή 26/9 η τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών (15516) θα είναι ανοιχτή προς τους πολίτες για την καταγραφή προβλημάτων αλλά και την καταγραφή ζημιών ώστε οι πληροφορίες αυτές να μεταφερθούν στη Νομαρχία Πειραιά.

Ως Δημοτική Παράταξη, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ που  ανταποκρίθηκαν άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, καθώς επίσης τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και όλους τους ιδιώτες που συνέδραμαν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.