Δημοτικές Εκλογές 2010

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης.


Δελτίο Τύπου
Ο ∆ήµαρχος Αίγινας και επικεφαλής τη ∆ηµοτικής Παράταξης ΑΙΓΙΝΑ – ΚΙΝΗΣΗ
ΕΥΘΥΝΗΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθώς µπήκαµε στο ουσιαστικό µέρος της προεκλογικής περιόδου, επαναλαµβάνω τη δήλωση ότι η ∆ηµοτική Παράταξη ΑΙΓΙΝΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, της οποίας έχω την τιµή να είµαι επικεφαλής, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς εκλογές του Νοεµβρίου 2010.

Θα ζητήσουµε την ανανέωση της εντολής που πήραµε τον Οκτώβριο του 2006. Την τετραετία που πέρασε, την πρώτη θητεία µας, η ∆ηµοτική Αρχή έκανε πολλά, όπως πολλά είναι προγραµµατισµένα να γίνουν την επόµενη περίοδο.
Την πρώτη τετραετία έγιναν αυτά που χαρακτηρίζονται ως βασικά και ουσιαστικά για ένα ∆ήµο και ήταν άµεσα απαραίτητα: το νοικοκύρεµα του ∆ήµου και η απαραίτητη προετοιµασία για τα έργα που αφορούν τις υποδοµές του νησιού, και χωρίς τα οποία δεν νοείται ανάπτυξη της Αίγινας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Έγινε πολλή δουλειά για τα έργα υποδοµής, δηλαδή τα λιµάνια, την περιφερειακή οδό, την αποχέτευση και, κυρίως, το µεγάλο θέµα της ύδρευσης. Έχει γίνει πολύ καλή και ουσιαστική προετοιµασία µε τις απαραίτητες µελέτες, τις αδειοδοτήσεις, τις χρηµατοδοτήσεις.

Η επόµενη τετραετία, θα είναι η περίοδος της υλοποίησης. Όλα αυτά που προετοιµάσαµε, περνάνε στο στάδιο της κατασκευής. Οι συνθήκες κατά την επόµενη περίοδο, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιµες και δύσκολες. Η οικονοµική κρίση, και η εφαρµογή του προγράµµατος «Καλλικράτης» µε τις πάµπολλες νέες αρµοδιότητες των ∆ήµων, δηµιουργούν ένα περιβάλλον πολύ απαιτητικό.

Η υλοποίηση των έργων που αυτά τα τέσσερα χρόνια µεθοδικά και µε αποφασιστικό βηµατισµό προωθούµε ,υπερσκελίζοντας πλήθος αγκυλώσεων, γραφειοκρατικών εµποδίων και άλλων προβληµάτων, χρειάζεται µία στιβαρή και συγκροτηµένη ∆ηµοτική Αρχή, που θα δράσει µε πρόγραµµα, ετοιµότητα, γνώση, εµπειρία και κυρίως
µε εντιµότητα.

Στην προεκλογική περίοδο που άρχισε, είµαστε έτοιµοι να ενηµερώσουµε τους πολίτες για τα πεπραγµένα µας, τις προτάσεις µας, για την προοπτική του νησιού. Πιστεύω και εύχοµαι η αντιπαράθεση των υποψηφίων να γίνει µε όρους δηµοκρατίας, πολιτικού πολιτισµού, ευπρέπειας και διαλόγου.

Στα πλαίσια του διαλόγου και µε σκοπό την πληρέστερη ενηµέρωση των πολιτών, προτείνουµε τη διεξαγωγή δηµόσιας οργανωµένης συζήτησης, debate όπως συνηθίζεται να λέγεται, και προσκαλούµε τους επικεφαλής των άλλων συνδυασµών να συµµετάσχουν.

Στο µεταξύ, ως ∆ηµοτική Αρχή, συνεχίζουµε µε σταθερότητα και συνέπεια τη δουλειά
µας για την προώθηση όλων των ζητηµάτων του ∆ήµου, για να επιλύσουµε τα
προβλήµατα για την ευηµερία και την προκοπή όλων των πολιτών.»