Δημοτικές Εκλογές 2014

Νεκτάριος Κοντοβράκης. Αναβάθμιση της αισθητικής μας παιδείας, εχέγγυο η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ζούμε σε ένα νησί που ιστορικά ο πολιτισμός του ξεκινάει από το 4.000π.χ., και μας έχει αφήσει άθικτα δείγματα από την κληρονομιά του. Ζούμε σε ένα νησί γενέτειρα πολιτισμού και τόπο φιλοξενίας, που αγάπησαν και δημιούργησαν οι άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Ζούμε σε ένα ελληνικό νησί, δείγμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, άγνωστο όμως στον υπόλοιπο κόσμο.

Αισθητική, πολιτισμός, έννοιες που συνδέονται απόλυτα με την επίγνωση και τη συνειδητότητα, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Η επεξεργασία των δεδομένων γύρω μας, αναφορικά με την παράδοση, την ταυτότητα & την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας αντίληψης, μπορεί και πρέπει να δρομολογήσει αξίες, στάσεις ζωής και ενέργειες ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το νησί της Αίγινας, σε ένα τόπο προσφιλή στους κατοίκους, φιλόξενο στους επισκέπτες και οικονομικά εύρωστο.

Η αναβάθμιση όμως αυτού του νησιού απαιτεί σοβαρότητα, εξειδικευμένη γνώση, έντιμη & σκληρή δουλειά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της, που θα πρέπει να ενεργήσουν  με συλλογική μνήμη, γνώση αλλά και κοινή λογική. Η λειτουργία αυτή είναι οργανική, η δράση της συλλογική, ξεκινώντας από την παιδεία, αφυπνίζοντας τους δημότες, προκαλώντας το ερέθισμα ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν για να δώσουν αποτελέσματα, με σεβασμό, φρέσκιες αντιλήψεις και σύγχρονες πρακτικές, αφήνοντας πίσω απαρχαιωμένα πολιτικά & προσωπικά συμφέροντα. Αντιρρήσεις, ρήξεις και συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, σε μία τέτοια δράση, που όμως αφορά σε βασικά αγαθά του καθημερινού και του μελλοντικού μας βίου. Θα πρέπει πάση θυσία να τα υποστηρίξουμε, ανεξάρτητα ποιο θα είναι το τίμημα, σε προσωπικό ή πολιτικό επίπεδο.

Σεβόμενος πάντα και υποστηρίζοντας την πολιτιστική και αισθητική εικόνα του νησιού, θεώρησα υποχρέωση μου να εμπλακώ στην αναβάθμιση του. Η ανάδειξη των πανέμορφων αλλά κακοποιημένων κτιρίων της Αίγινας, οι αρχαιολογικοί της χώροι & τα βυζαντινά της μνημεία, οι θρησκευτικές της μνήμες και πρακτικές, οι πολιτιστικές της εκδηλώσεις, η προώθηση της παραμελημένης ενδοχώρας, η δημιουργία ομάδων / συνεταιρισμών για την προώθηση των τοπικών της προϊόντων, οι αθλητικές της δράσεις, η οικολογική συνείδηση, είναι κάποια από τα θέματα, κάθε πολιτισμένου τόπου, που επιθυμώ να «αγγίξω» με σεβασμό. Σε αυτό το νησί θέλω να ζήσω, να δημιουργήσω και να συμβάλλω όσο μπορώ, για να συνυπάρξουμε με ευγένεια και ευαισθησία, στην Αίγινα, στον όμορφο τόπο μας.