Δημοτικές Εκλογές 2014

Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας για τις Δημοτικές Εκλογές.


Αν είν’ ο λάκκος σου
πολύ βαθύς
Χρέος  με τα χέρια σου
να σηκωθείς.
Κ. Βάρναλης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Ψήφισε
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Με τη στήριξη του ΚΚΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ
Στις εκλογές στις 18 Μάη κάνε ένα αποφασιστικό βήμα.
Ψήφισε με βάση τα αληθινά, τα ταξικά σου συμφέροντα.
Ψήφισε για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.
Ψήφισε αυτό που πραγματικά  πονάει Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάνουν κάθε μέρα τη ζωή σου μαύρη.
Ψήφισε αυτό που πραγματικά πονάει όλους όσους θησαυρίζουν από τον ιδρώτα σου, δηλαδή τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, το μεγάλο κεφάλαιο.
Ψήφισε αυτό που πραγματικά δίνει ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα: Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και στο Δήμο Αίγινας δυνάμωσε με τη ψήφο σου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

Εργάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Αυτοαπασχολούμενε, Νέε και νέα,
Η τριπλή εκλογική μάχη του  Μαΐου ,για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή , πραγματοποιείται  τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά της Αίγινας βρίσκονται σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν , Ευρωπαϊκή Ένωση,  συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ.  που περνούν μέσα από τις  περιφέρειες και τους δήμους. Σήμερα  που με την εφαρμογή του «Καλλικράτης»  οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμα γρανάζι του συστήματος, καταληστεύοντας τις τοπικές κοινωνίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του μεγάλου κεφαλαίου, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη ενίσχυσης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ»
ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ.
Στηρίξτε τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τον συνδυασμό που στηρίζει το Κ.Κ.Ε. , στον οποίο συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που εναντιώνονται στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου .
    Μην εμπιστεύεσαι τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που έρχονται και σας χτυπούν φιλικά την πλάτη παριστάνοντας τους  «ανεξάρτητους», τους «ακομμάτιστους», τους «ανένταχτους». Επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας και να την χρησιμοποιήσουν μετά εναντίον σας.
 ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!!!  Όλες οι παρατάξεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα κόμματα που τις στηρίζουν, «θολώνουν» τα νερά, κρύβουν  τον πραγματικό ένοχο για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού που είναι η βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκάστοτε κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι οι ίδιοι που τα τελευταία 4 χρόνια, ανεξάρτητα με ποιον συνδυασμό είχαν  εκλεγεί, έβαζαν εμπόδια ,καταψήφιζαν κάθε πρόταση και παρέμβαση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» και του εκλεγμένου σύμβουλου με αυτήν Στέλιο Κοττάκη, που ερχόταν σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, τη μετατροπή του Δήμου σε ‘’πλασιέ’’ των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!!!
Η αγανάκτηση για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού και των κατοίκων όπως η υγεία, το νερό, τα σκουπίδια, οι παραλίες ,οι θαλάσσιες και οδικές συγκοινωνίες, η ανεργία ,η φτώχεια και άλλα πολλά, η  οργή μας για τις διαρκείς (ανεξαρτήτως μνημονίων) αντιλαϊκές πολιτικές που χειροτερεύουν  τη ζωής μας, να μετατραπούν σε ισχυρή δύναμη με την στήριξη, με το δυνάμωμα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» της μόνης που παλεύει για μια πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.
Συμπολίτες, η πείρα που έχετε συγκεντρώσει δείχνει τον δρόμο. Ότι άφησε στην μέση ο «Καποδίστριας», έρχεται να το αποτελειώσει ο «Καλλικράτης».  Ο «Καλλικράτης» είναι, ένα αντιλαϊκό, εργαλείο στα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΛΥ!!!
«Καλλικράτης» σημαίνει:
· Πρόσθετη φορολογία για τις λαϊκές οικογένειες.
· Πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, των ακτών κλπ.
· Ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και των κοινωνικών δομών των δήμων (παιδικοί σταθμοί, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»).
· Απολύσεις συμβασιούχων.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ήταν ο μόνος συνδυασμός που συγκρούστηκε με τον περιβόητο ‘’Καλλικράτη’’  που αποκάλυψε τους στόχος του. Τα μέλη του συνδυασμού ήταν αυτά που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στις συνέπειες από την εφαρμογή του, στην αύξηση της τιμής του νερού. Σε όλα τα προβλήματα που αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την συγκοινωνία (ακτοπλοϊκή και οδική) η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ήταν παρούσα. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει ο συνδυασμός μας. ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Όσο πιο δυνατή είναι η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τόσο θα παλεύει για τα δικά σας συμφέροντα.
ΘΥΜΙΣΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ!
Τα πολύχρωμα πολυσέλιδα προεκλογικά φυλλάδια που εδώ και 30 χρόνια κάθε τετραετία παρουσιάζουν τους ίδιους στόχους. Τους γνωστούς υποψηφίους που κάθε 4 χρόνια σου τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και στη συνέχεια «βουλιάζουν» ακόμα περισσότερο το νησί. Με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσουν να σου πάρουν  και τώρα την ψήφο.
ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ,ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Γιατί με το νομοσχέδιο που  έχει ήδη  κατατεθεί στη Βουλή γίνονται προσαρμογές στο «Καλλικράτη» για την  ποιο βαθειά επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων, συγκεκριμένα προβλέπει:
· Την ιδιωτικοποίηση των τομέων καθαριότητας, του φωτισμού και γενικά υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως Αθλητισμός, Πολιτισμός, κοινόχρηστοι χώροι , αφού  θα μπορούν να βάζουν ως ενέχυρο τα μελλοντικά τους έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές. Έτσι  οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν κατευθείαν εγγυημένα έσοδα από την ΔΕΗ. Με δεδομένο ότι τέτοιες υπηρεσίες που θεωρούνται από τις βασικές σε έναν δήμο,παραχωρούνται σε ιδιώτες, είναι προφανές ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους θα βρεθούν στον <<αέρα>>…..
 ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ:
· Ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων που θα φέρει νέο χαράτσωμα, νέες απολύσεις στους δήμους, νέο σκλαβοπάζαρο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού.
· Αυξήσεις στην τιμή του νερού μέσω της περεταίρω ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του.
· Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τροφεία των παιδικών σταθμών.
· Πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών.
· Ολοκληρωτική παράδοση του θαλάσσιου πλούτου και των ακτών στους μεγαλοεπιχειρηματίες (πχ ιχθυοκαλλιέργειες)
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
· Για να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική που εκδηλώνεται και μέσα από τους δήμους.
· Για να διεκδικήσουμε από πιο ισχυρή θέση την λύση των προβλημάτων που για χρόνια ταλανίζουν το νησί. Άμεση οικονομική ενίσχυση των δήμων.
· Για να παλέψουμε για την σύνδεση με υποθαλάσσιο αγωγό με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία ανάμειξη των ιδιωτικών συμφερόντων στην διαχείριση του νερού. Να μειωθεί η τιμή του νερού.
· Για να αγωνιστούμε για λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Εδώ και τώρα ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων. Καμία εμπλοκή του μεγάλου κεφαλαίου στην διαχείριση τους.
· Για να απαιτήσουμε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας σε υλικοτεχνική υποδομή και μόνιμο προσωπικό. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
· Για τη λύση των προβλημάτων στις συγκοινωνίες. Φθηνά εισιτήρια στην ακτοπλοΐα με τακτικά δρομολόγια, πλήρη κάλυψη όλων των κοινοτήτων του νησιού με οδική συγκοινωνία.
· Για να χρηματοδοτηθεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός του νησιού από κρατικούς φορείς, για να αντισταθούμε στη μετατροπή τους από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
· Για να ενισχυθεί η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και η αλιεία.
· Για θάλασσες καθαρές και ελεύθερες στο λαό.

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Η ΜΟΝΗ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και στο Δήμο Αίγινας.
Ξέρεις από την ίδια σου την πείρα πως δεν θα σε προδώσουν, δεν κάνουν συναλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες.
Μη χαραμίσεις την ψήφο σου με  αποχή, άκυρο ή  λευκό. Δεν πιάνει τόπο,  δεν πονάει αυτούς που σε βασανίζουν.
Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη στο λαό. Σημαίνει ενίσχυση της αγωνιστικής  ανιδιοτέλειας, της συνέπειας λόγων κι έργων.
Σημαίνει:
Πιο δυνατή η πάλη του εργαζόμενου του Δήμου για να μην απολυθούν, για μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Πιο δυνατή η πάλη του άνεργου για επίδομα όσο διαρκεί η ανεργία, για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
Πιο δυνατός ο αγώνας του  μικρομαγαζάτορα κόντρα στους αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια.
Πιο δυνατός ο αγώνας για να σταματήσουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των παραλιών του νησιού, του νερού, των απορριμμάτων, εμπορευματοποίησης του αθλητισμού του πολιτισμού.
Πιο δυνατός ο αγώνας της λαϊκής οικογένειας για να υπάρχουν σύγχρονοι,  δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
Εμπρός στις 18 Μάη η Αίγινα  των ανθρώπων με τους μισθούς πείνας, στο μαγαζί, στο χωράφι, στη θάλασσα, να δείξει τη δύναμή της.
Ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Για να εκλεγούν αγωνιστές και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκρούονται και δεν θα προσκυνάνε την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.