Δημοτικές Εκλογές 2014

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "Αίγινα εν Δράσει". Η ομιλία του επικεφαλής κυρίου Δημήτρη Μούρτζη.


Την πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η δημοτική παράταξη "Αίγινα εν Δράσει", με επικεφαλής τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη.  Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Δανάη" η οποία και ήταν κατάμεστη από κόσμο. Κεντρικό γεγονός της συγκέντρωσης η ομιλία του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, τον οποίο παρουσίασε στο κοινό η κυρία Καίτη Σαλπέα. Η ομιλία του κυρίου Μούρτζη ξεκίνησε με μία γενικότερη περιγραφή του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος η οποία κατέληξε στη φράση ότι: "ενωμένοι μπορούμε πολλά να κερδίσουμε", αιτιολογώντας με αυτή το λόγο που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση του. "Δηλώνω ενεργός, θέτοντας υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές ανάδειξης των δημοτικών μας αρχόντων", συμπλήρωσε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο τίτλος του "λαϊκού  δημάρχου" τον κάνει ευτυχή και υπερήφανο.
 

 
Στην ομιλία του ο κύριος Μούρτζης σκιαγράφησε την αυτοδιοικητική του πορεία, τόνισε την ανάγκη ο προεκλογικός αγώνας να κινηθεί στα πλαίσια που ορίζουν τα χαρακτηριστικά του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους του νησιού, έκανε αναφορά στα σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί όπως το νερό, τα απορρίμματα, η περιφέρεια, οι αθλητικές υποδομές, το χωροταξικό και τα αναπτυξιακά έργα. "Οι στόχοι του προγράμματος Αίγινα εν Δράσει είναι η σταδιακή εκτέλεση έργων που λείπουν από το νησί, αλλά έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές από όλους εμάς". Σε άλλο σημείο της ομιλίας σημείωσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού του θα είναι μικρό. "Θα είναι προβλήματα υπαρκτά που θα υπάρχουν οι ανάλογες λύσεις", είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτό θα παρουσιαστεί στην κεντρική ομιλία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής προεκλογικής ομιλίας της δημοτικής παράταξης "Αίγινα εν Δράσει" ο κύριος Μούρτζης δέχθηκε ερωτήσεις, ενώ κάτοικος του νησιού που παρακολουθούσε την ομιλία του επέδωσε γραπτώς μία σειρά ερωτήσεων, τις οποίες ο κύριος Μούρτζης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει. Παράλληλα οι συνεργάτες και οι φίλοι του κυρίου Μούρζη επέλεξαν αυτή την ώρα και το χώρο, προκειμένου να του κάνουν έκπληξη γενεθλίων, φέρνοντάς του μία τούρτα στο βήμα από όπου εκφωνούσε το λόγο του.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν έκανε αναφορά στα ονόματα που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό, ωστόσο στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων και στην αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους κύριους Δημήτρη Ιωαννίδη, Νίκο Οικονόμου, Νεκτάριο Κορναράκη και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριο Δημήτρη Γκαρή.