Δημοτικές Εκλογές 2019

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Παντελή Μεθενίτη στην Σουβάλα.


Δελτίο Τύπου.
Σε ένα κοινό που περιλάμβανε κατοίκους, επαγγελματίες και  εκπρόσωπους Συλλόγων  της περιοχής, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παντελής Μεθενίτης, την Κυριακή 3/3/2019 και ώρα 11.00 π.μ. στο  καφε-Σκορπιός,  στο Λιμάνι της Σουβάλας.

Μετά από μια μικρή εισαγωγή του υποψηφίου για τους λόγους που τον οδήγησαν στην κάθοδο στις εκλογές,  έγινε ένας γόνιμος διάλογος με  τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που απασχολούν  την ευρύτερη περιοχή Σουβάλας-Βαθέως-Αγίων.

Γενική διαπίστωση όλων ήταν η εγκατάλειψη της περιοχής από όλες τις μέχρι τώρα Δημοτικές αρχές με κύρια προβλήματα, την έλλειψη καθαριότητας, τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συγκοινωνίες. Η εγκατάλειψη ολοκληρώθηκε  με την έλλειψη χώρων άθλησης, παιδικών χαρών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Γενική διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων  ήταν η απομόνωση του Βόρειου τμήματος του νησιού και η έκδηλη αγανάκτηση ότι  όλα γίνονται μόνο για την πόλη της Αίγινας.

Στη δευτερολογία του ο υποψήφιος Δήμαρχος, Παντελής Μεθενίτης, αφού είπε ότι όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν θα  ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του προγράμματος του συνδυασμού, ανέφερε κάποιες πρώτες  σκέψεις για την περιφέρεια, όπως:   

Λειτουργία των Κοινοτήτων με υπάλληλο μία ή δυο φορές εβδομαδιαίως για λογαριασμούς νερού, πιστοποιητικά,κ.λ.π.

Αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων για παιδικές χαρές και μικρά γήπεδα, με παράλληλο  άνοιγμα όλων των αύλειων χώρων των σχολείων για άθληση.

Δημοτική συγκοινωνία που θα συμπληρώνει τα δρομολόγια  του ΚΤΕΛ-Συμφωνία με πλοιοκτήτες και Υπουργείο για δρομολόγηση πλοίου προς Σουβάλα.

Ανάπλαση της παραλίας της Σουβάλας για εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων των επαγγελματιών και της Τοπικής κοινωνίας καθώς και δημιουργία μικρού τουριστικού λιμανιού στην περιοχή.
Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τον υποψήφιο, ήταν ότι: «Σαν Δημοτική αρχή θα δείξουμε  σεβασμό  στις αποφάσεις και τις αυξημένες αρμοδιότητες των Κοινοτικών συμβουλίων, αρμοδιότητες  που προβλέπονται με το νέο Νόμο Κλεισθένη  όσον αφορά το σχεδιασμό έργων στην περιοχή  και την οικονομική αυτοτέλεια των Κοινοτήτων».

 Ήταν μια αισιόδοξη έναρξη για τον υποψήφιο, που συνοδεύτηκε από θετική διάθεση των παρευρισκομένων, αφού για πρώτη φορά θα κατέβει στις Δημοτικές εκλογές  υποψήφιος Δήμαρχος από την περιοχή τους.