Δημοτικές Εκλογές 2019

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Παναγιώτης Ηλίας για το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Το 2ο νηπιαγωγείο της Αίγινας εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη επένδυσης του αύλειου χώρου με το κατάλληλο υλικό, καθώς προεξέχουν επιστρώσεις τσιμέντου, με συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο τραυματισμών. Επιτακτική επίσης είναι η ανάγκη αντικατάστασης των υδραυλικών συστημάτων του νηπιαγωγείου.
Μέχρι τώρα, η Δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες επισκευές, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του Νηπιαγωγείου προς τη Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από το 2017. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας της Δημοτικής αρχής είναι το πρόσφατο συμβάν με μαθητή, που τραυματίστηκε από  το τσιμέντο που εξέχει.
Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής συσπείρωσης Αίγινας» παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12/03, όπου έθεσε ερώτημα προς τη δημοτική αρχή γιατί δεν βρισκόταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η υλοποίηση εργασιών στο 2ο νηπιαγωγείο. Δεν υπήρξε απάντηση. Αναφέρθηκε μόνο από τον κ. Μούρτζη ότι έχουμε λάβει προφορική υπόσχεση από τον κ. Γαβρόγλου για χρηματική ενίσχυση των σχολείων της Αίγινας…
Η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων, που επιβεβαιώνεται από τα συνεχή κρούσματα ατυχημάτων σε όλη την Ελλάδα,  αναδεικνύει ότι πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι βαθιά ταξική και αντιλαϊκή.  Από τη μία μειώνει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες και από την άλλη ενισχύει με πακτωλό εκατομμυρίων τους επιχειρηματικούς ομίλους. Την πολιτική αυτή υπηρετούν και υλοποιούν μέχρι κεραίας Περιφέρεια και Δήμος.
Έτσι βλέπουμε να γίνονται έργα που υπηρετούν την «τουριστική προβολή» του νησιού και από την άλλη τα σχολεία να μη συντηρούνται και άρα να γίνονται επικίνδυνα για τα παιδιά μας.
Τα παιδιά μας δεν είναι «κόστος» και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να θυσιάζεται η μόρφωσή τους και η σωματική ακεραιότητά τους, προκειμένου η Κυβέρνηση να εξοικονομεί χρήματα που τα προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να επανεκκινήσει η μηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης.


Χαιρετίζουμε την αγωνιστική διάθεση και κινητοποίηση των γονιών και εκπαιδευτικών του 2ου Νηπιαγωγείου. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι η συμμετοχή και η δράση των εργαζομένων στα σωματεία και τους συλλόγους γονέων, είναι το μόνο μέτρο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση και τις εκάστοτε Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, ώστε να υπάρχουν έστω και μικρές κατακτήσεις.  Γι’ αυτό τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο μαζικά, πιο δυναμικά, ώστε να πιέσουν την δημοτική αρχή να δώσει λύση. Είμαστε δίπλα τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν.