Δημοτικές Εκλογές 2019

Αίγινα Μπορείς. Συνάντηση με κατοίκους στην Πέρδικα.

Αίγινα Μπορείς. Δελτίο Τύπου.
Στις 17 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης και στελέχη του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες στη Πέρδικα.
Οι πολίτες εξέφρασαν το αίσθημα απομόνωσης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη καθαριότητα, το πάρκινγκ, τον ελλιπή φωτισμό, την περιορισμένη συγκοινωνία, τα κοιμητήρια, τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Σώστη και ζητήματα πολιτισμού.
Έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη μελέτη του λιμανιού, όπως επίσης για το καθεστώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη  Camera Obscura στη θέση οχυρό.
Εκπρόσωποι φορέων της Αιγινήτισσας ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες του οικισμού και μετέφεραν την αίσθηση της "πολύ μικρής ανταπόδοσης" εκ μέρους του Δήμου, ειδικότερα σε υπηρεσίες καθαριότητας.
Μείζον ζήτημα για τους κατοίκους της Πέρδικας αποτελεί ο τουρισμός και η διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας.
Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος για το νησί όπως είναι το χωροταξικό και ο υποθαλάσσιος αγωγός.
Ο κ. Κουκούλης επέμεινε στις υποχρεώσεις του Δήμου, ειδικότερα σε θέματα καθημερινότητας, προς όλο το νησί ισότιμα, καθώς και στην ανάγκη συστηματικής επικοινωνίας του Δημάρχου με το Συμβούλιο της Κοινότητας και με τους τοπικούς συλλόγους.
Ιδιαίτερα τόνισε πόσο σημαντικό και σπουδαίο είναι να εκπονηθεί ένα Σχέδιο Ανάπτυξης της Αίγινας για τα επόμενα 10 ή 20 χρόνια. Ένα Σχέδιο που πρέπει να αποφασιστεί με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για όλες τις ενέργειες του Δήμου.