Δημοτικές Εκλογές 2019

"Αίγινα Ώρα Συνεργασίας". Επίσκεψη στην Αγία Μαρίνα.

"Αίγινα Ώρα Συνεργασίας". Δελτίο Τύπου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φίλιππος Τζίτζης πλαισιωμένος από στελέχη του συνδυασμού "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας" παρευρέθηκε τη Κυριακή 21 Απριλίου στην Αγ. Μαρίνα σε μία ουσιαστική και καρποφόρα συνάντηση με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Έκδηλη η  αγανάκτησης των κατοίκων για την εγκατάλειψη που βιώνουν τα τελευταία χρόνια τόσο οι ίδιοι όσο και η περιοχή, από την απραγία της Δημοτικής Αρχής και πολύ περισσότερο στην περιφέρεια. Τέθηκαν για άλλη μία φορά επί τάπητος θέματα «πληγές» για τους περισσότερους οικισμούς του νησιού, όπως η συγκομιδή των απορριμμάτων, η συνεχής μείωση του τουρισμού, τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, η ανάπλαση του λιμένος, οι κακοτεχνίες του οδικού δικτύου και τα αγροτικά Ιατρεία. Λόγος έγινε επίσης, για την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με αποτέλεσμα οι εκκρεμότητες σε ουσιαστικά ζητήματα να αυξάνονται και να διαιωνίζονται.   
Ο κύριος Τζίτζης απαντώντας με αμεσότητα και χωρίς υπεκφυγές τόνισε  ότι για την επίλυση των ουσιαστικών και αυτονόητων αυτών θεμάτων, απαιτείται η ενεργή παρουσία της Διοίκησης, η ουσιαστική συνεργασία με τους πολίτες, καθώς και η ανασύσταση της επί πολλά ετών ανενεργής Τουριστικής επιτροπής του Δήμου, με αιρετούς  και επαγγελματίες με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Εκτενέστερα  αναφέρθηκε στην επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των επαγγελματιών κατά τους Χειμερινούς μήνες λόγω των δημοτικών τελών, υποσχόμενος την προσπάθεια εύρεσης νομικής δικλείδας για τη ρύθμισή τους.
Στο τέλος της συζήτησης, κατέστη σαφές από όλα τα στελέχη της παράταξης ότι στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, η  Αίγινα χρειάζεται μία νέα αρχή στην Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά την εκλογική δύναμη του απλού πολίτη για την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου και την αλλαγή  που απαιτείται για μία νέα σελίδα για την Αίγινα.