Δημοτικές Εκλογές 2019

Σε τέσσερεις κάλπες ψήφισαν σήμερα και οι κάτοικοι της Αίγινας. Που ψήφισαν οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών.


Σε τέσσερεις κάλπες ψηφίζουν σήμερα και οι κάτοικοι της Αίγινας, στα 27 εκλογικά τμήματα του νησιού. Η ιδιαιτερότητα των σημερινών εκλογών ήταν ότι τα 27 τμήματα διπλασιάστηκαν, λόγω του τρόπου που γίνονται οι φετινές Δημοτικές, Κοινοτικές, Περιφερειακές και οι Εκλογές για την Ευρωβουλή. Αυτό που παρατηρήθηκε ήδη από τις πρωινές ώρες, ήταν ότι τα τμήματα Α, δηλαδή τα τμήματα για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές παρουσίαζαν μεγάλες καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές, σε κάποιες περιπτώσεις, έφταναν και συχνά ξεπερνούσαν τα 40 λεπτά της ώρας, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι που δεν είχαν τον χρόνο ή την δυνατότητα να περιμένουν, να επιλέξουν τελικά να ψηφίσουν μόνο στις εκλογές για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, δηλαδή στα τμήματα Β ή αντίστροφα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση τα δύο τμήματα Α και Β βρίσκονταν το ένα δίπλα στο άλλο, όπως προέβλεπαν οι διατάξεις. Ένα παράπονο, που εκφράστηκε κυρίως από τους μεγαλύτερους σε ηλικία εκλογείς, ήταν το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα εκλογικά τους τμήματα βρίσκονταν σε όροφο, γεγονός που δυσχέραινε την πρόσβαση σε αυτά. Ας μην ξεχνάμε ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν εξειδικευμένες διατάξεις και για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Περνώντας στους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών της Αίγινας, ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης θα ψηφίσει το απόγευμα σε εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό της Κυψέλης, ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ψήφισε το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης θα ψηφίσει στο κτήριο του ΓΕΛ το απόγευμα, ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς ψήφισε το μεσημέρι σε εκλογικό τμήμα στον Μεσαγρό, ο κύριος Παντελής Μεθενίτης ψήφισε το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο κύριος Γιώργος Θεοδωράκης ψήφισε στο 1ο Γυμνάσιο το πρωί, ενώ ο κύριος Παναγιώτης Ηλίας, επίσης σε εκλογικό κέντρο του 1ου Γυμνασίου το πρωί.

Κατά τα άλλα η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες.