Δημοτικές Εκλογές 2019

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτίο Τύπου για την καθυστέρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις κοινότητες.

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Μετά από μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο όπου όλοι μας σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο δώσαμε τις δυνάμεις και τον καλύτερο μας εαυτό για την ομαλή διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, το αλαλούμ με τα αποτελέσματα των Κοινοτικών εκλογών έρχεται να ταράξει τα νερά της ήρεμης και δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα ενώ μπήκαμε ήδη στο τρίτο εικοσιτετράωρο από το άνοιγμα της εκλογικής διαδικασίας, η κατάσταση παραμένει τραγελαφική καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος καταγράφει και πως θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις Κοινότητες και μάλιστα στη μεγάλη Κοινότητα της Αίγινας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο γενικός κανόνας επιτάσσει πως τα αποτελέσματα συγκεντρώνονται από τις Περιφερειακές ενότητες, μεταδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το ΥΠΕΣ τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (διαδίκτυο-τύπο-τηλεόραση-ραδιόφωνο).
Ωστόσο η εγκύκλιος 33/2019 του Υπουργείου Εσωτερικών δεν δίνει αυτή την δυνατότητα για τα αποτελέσματα των Κοινοτικών εκλογών και κατά συνέπεια το Υπουργείο Εσωτερικών  δεν μεταδίδει αποτελέσματα για τις τοπικές κοινότητες.
Θεωρώντας πως δεν βρισκόμαστε στην... Νιγηρία του Μουχαμαντού Μπουχάρι ούτε φυσικά στην Κολομβία του... Πάμπλο Εσκομπάρ απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει λύση στο αλαλούμ και στην αναρχία που επικρατεί γύρω από το μείζον θέμα των αποτελεσμάτων των κοινοτικών εκλογών.
Εμείς η Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα έχοντας νόμιμο δικαίωμα ως επίσημα ανακηρυγμένος από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά συνδυασμός που μετείχε στην εκλογική διαδικασία της 26ης του Μάη για την Κοινότητα της Αίγινας θέτουμε υπό αμφισβήτηση, επιφυλασσόμενοι με κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, το όποιο αποτέλεσμα ανακοινωθεί για την Κοινότητα Αίγινας, αναμένοντας την επίσημη ανακήρυξη ανακήρυξη των επίσημων αποτελεσμάτων και των ψήφων ανά υποψήφιο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, όποτε αυτή γίνει.  
Δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε αντί να αναβαθμίσει τις τοπικές Κοινότητες όπως διακήρυττε με τον νόμο Κλεισθένη1, να τις υποβαθμίσει και να διαπομπεύσει την βούληση των πολιτών με το αλαλούμ και τον τραγέλαφο γύρω από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Εκ μέρους της Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας Νίκος Ευστ. Αλεξίου