Δημοτικές Εκλογές 2019

Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους Αιγινήτες που στήριξαν το ΚΚΕ και στις 3 κάλπες, όλους όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά αλλά και αυτούς που το σκέφτηκαν σοβαρά αλλά δεν έκαναν τελικά το βήμα. Η εκλογική μάχη διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες πόλωσης και κυριαρχίας κάλπικων διλημμάτων και διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και των παρατάξεών τους σε Περιφέρεια και Δήμο. Ωστόσο η «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας» κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους τις και να κερδίσει μια θέση στο Δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας. Οι ψήφοι στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας στο λαό, στη μάχη που δίνουμε για να δυναμώσει το ρεύμα σύγκρουσης με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, καθώς παραμένει αρνητικός ο συσχετισμός δύναμης για το λαό. Παρ’ όλα αυτά, η τάση σταθεροποίησης των ποσοστών του ΚΚΕ πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αρνητικό στοιχείο για το λαό της Αίγινας αποτελούν τα ποσοστά που διατήρησε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο νησί, αλλά και η ενίσχυση άλλων εθνικιστικών κομμάτων. Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο λαός της Αίγινας πρέπει να καταδικάσει και να μαυρίσει τους ναζιστές, όπως έγινε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ώστε να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
Σας καλούμε στο 2ο γύρο των τοπικών εκλογών να μην στηρίξετε κανένα από τους υποψήφιους του κεφαλαίου σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αίγινας, ανεξάρτητα αν παρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι». Να εκφράσετε την αντίθεσή σας με κάθε τρόπο, ρίχνοντας λευκό ή άκυρο. Γιατί και αυτοί συμβάλανε με τα μέτρα που στήριξαν και υλοποίησαν στο να φτάσουμε ως εδώ. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους από θέση λαϊκής αντιπολίτευσης και στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα!
Το δίλημμα που θέσαμε στο λαό μπροστά στις ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές έχει απόλυτη ισχύ και στη μάχη των βουλευτικών εκλογών: Ή θα συνεχίσουμε στο δρόμο «ανάπτυξης» που μας έφερε ως εδώ και φέρνει νέα δεινά στο λαό ή θα ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης του λαού ώστε να πάρει την εξουσία και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του!
Όλοι ριχνόμαστε στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη μόνη κερδισμένη ψήφο για το λαό!