Βουλευτικές Εκλογές

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Α' Πειραιά & Νήσων.

Τη Δευτέρα 01/07/19, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων Βαγγέλης Μαρούπας, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Αίγινας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Παναγιώτη Ηλία και κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Αίγινας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι.

Εκεί ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον υπεύθυνο μηχανικό και ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους εργασίας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτό. Στις συζητήσεις που έγιναν ο Βαγγέλης Μαρούπας εξήγησε στους εργαζόμενους πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουν όλοι το ΚΚΕ, ώστε η 8η του Ιούλη να το βρει ισχυρότερο μέσα στη Βουλή και στη μάχη που δίνει καθημερινά στο πλευρό των εργαζόμενων, των άνεργων, των γυναικών και των νέων κατά των μνημονίων και των διαρκών περικοπών, ώστε τα λαϊκά στρώματα να ανακτήσουν τις απώλειες και να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σταθερής και μόνιμης δουλειάς, δωρεάν ποιοτική υγεία, πρόνοια, περίθαλψη  και εκπαίδευση για όλους.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, όπου ο Βαγγέλης Μαρούπας ενημερώθηκε για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στην περιοχή του Παρατηρητηρίου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες για την κατάσβεσή της, ενώ έμφαση δόθηκε στις βασικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό που αντιμετωπίζει συνολικά η Πυροσβεστική, λόγω της πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και των μηδενικών προσλήψεων.

Ο Βαγγέλης Μαρούπας ανέφερε ότι την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ, με πιο υψηλό ποσοστό, ώστε να υπάρξει ανάταση στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις μέτρα ανακούφισης για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα. Ισχυρό ΚΚΕ την 8η Ιούλη σημαίνει χτύπημα του συμβιβασμού με τη χαμοζωή και τα ψίχουλα, διεκδίκηση και αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, που σήμερα θυσιάζονται για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις δύο συναντήσεις δόθηκε η υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να έχει διαρκή παρουσία στο πλευρό των εργαζομένων, να προασπίζεται τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και να διεκδικεί μέτρα ανακούφισης υπέρ των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, όπου ήταν παρών σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, για κάθε πρόβλημα, τόσο στο νησί όσο και πανελλαδικά.