Θετική από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, η τροποποίηση απόφασης για τον υποθαλάσσιο.


Το μέγεθος του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας και το πλήθος των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, αποτυπώνεται στον αριθμό των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν από διάφορους φορείς, που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ένας από αυτούς είναι δήμος Σαλαμίνας, ο οποίος παραχωρεί στην Περιφέρεια Αττικής, μία μικρή έκταση προκειμένου να κατασκευαστεί το φρεάτιο του υποθαλάσσιου αγωγού στην Πέρανι, αφού από εκεί θα ξεκινήσει ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στις 2 Νοεμβρίου 2018, το Aegina Portal παρουσίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας, που ήταν θετική, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την Αίγινα. Όμως, το μεσοδιάστημα και με τα όσα ακολούθησαν τα δεδομένα άλλαξαν και δημιουργήθηκε η ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, να τροποποιήσει την απόφαση του 199/2018. Μάλιστα, η απόφαση αυτή που αφορά σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αίγινα, ήρθε ως εκτός ημερησίας θέμα, με την μορφή του κατεπείγοντος, σε συμβούλιο που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο κύριος λόγος είναι η γεωμετρικές μεταβολές που έγιναν, σύμφωνα με έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά, στα γεωτεμάχια της περιοχής, που αφορούσαν την απόφαση 199/2018.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της απόφασης 199/2018 και ενέκρινε τη παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής γεωτεμαχείου 137,38 τ.μ. αρμοδιότητας του δήμου.

Έτσι, μαζί με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε λίγο νωρίτερα, μπορεί να ξεκινήσει η πόντιση του αγωγού, τα τμήματα του οποίου έχουν μεταφερθεί στο μεσοδιάστημα από το λιμάνι του Λεοντίου στην Αίγινα, στην Σαλαμίνα.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα και μπορείτε να την δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png