Δημοτικές Εκλογές 2019

Ως "ενδεικτικά", χαρακτηρίζει σήμερα τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Εσωτερικών.


Χρειάστηκε να περάσουν 48 ώρες από την δημοσίευση των δεδομένων της σταυροδοσίας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, για να αναρτηθεί η διευκρίνηση ότι τα αποτελέσματα που παρέχει είναι "ενδεικτικά". Πιο συγκεκριμένα η διευκρίνηση που δημοσιεύθηκε αναφέρει ότι: "Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT".

Το Aegina Portal δημοσίευσε την Δευτέρα, ως όφειλε, την συνολική σταυροδοσία των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της Αίγινας, όπως την παρείχε η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας την πηγή. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα δημοτικοί σύμβουλοι επικοινώνησαν μαζί μας, θέλοντας να μας ενημερώσουν ότι τα αποτελέσματα του υπουργείου δεν είναι ακριβή, σε σχέση με την ενημέρωση ή την εικόνα που είχαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους των συνδυασμών τους.

Να σημειώσουμε ότι τα δεδομένα που παρέχει το Aegina Portal, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, έχουν συγκεντρωθεί από την δημοσιογραφική του ομάδα, είναι ελεγμένα και η επεξεργασία έχει γίνει από τον Σαράντη Ευσταθόπουλο. Επίσης, σε όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις αναγράφεται και η πηγή των δεδομένων.