Για δεύτερη ημέρα η Αίγινα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς επιπέδου 4. Ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός για την προετοιμασία του δήμου στην Πολιτική Προστασία.


Το υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς για δεύτερη ημέρα αύριο Τετάρτη η Αίγινα βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, που σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου επιπέδου 4, δηλαδή πολύ υψλή. Ο κύριος Μαρμαρινός θέλησε να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού για τις ενέργειες που έχουν γίνει. Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου είναι πανέτοιμη και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο δήμος διαθέτει για το σκοπό αυτό πέντε οχήματα, εκ των οποίων τα δύο υδροφόρες. Η μία από αυτές θα διατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η δεύτερη ως πυρασφάλεια στο ΣΜΑ στην Σκοτεινή, όπου επίσης έχει ολοκληρωθεί η αντιπυρική ζώνη.

Αναφορικά με τις αποψιλώσεις, το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα θέματα, ο κύρος Μαρμαρινός είπε ότι η περίοδος των εκλογών πήγε τον δήμο πίσω. Στην υπηρεσία υπάρχουν δύο υπάλληλοι οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με καινούργια χορτοκοπτικά. Είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποψίλωση στην Καποδιστρίου και έχει ξεκινήσει ο οδικός άξονας Κυψέλης - Βαθέος. Επίσης, αναφέρθηκε στην εθελοντική δράση για την αποψίλωση που "έτρεξε" και θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο. Από αυτή έχει καθαριστεί η περιοχή στην Κολώνα με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο "Δανάη" και έχουν προγραμματιστεί και άλλες περιοχές, όπως Στρατηγού Πετρίτη, στην Καβουρόπετρα, τον Πεντάδρομο, Άλωνες, Αγία Μαρίνα και ένα μέρος της Πέρδικας (από προφήτη Ηλία).

Την Πέμπτη θα βγει ο ανάδοχος για τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρθηκε και σε μία σειρά άλλων ζητημάτων, όπως ότι ξεκινούν οι τσιμεντοστρώσεις (είναι ο διαγωνισμός για την τσιμεντρόστρωση πολλών μικρών δρόμων σε διάφορες περιοχές), καθώς και ο καθαρισμός των παραλιών.

Ο ιατρός κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης για τους τρόπους προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες.


Πολύτιμες συμβουλές, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, όσοι βρίσκονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, έδωσε σήμερα ο ιατρός κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Επίσης, ο κύριος Μαυροθαλασσίτης έχει ετοιμάσει έναν κύκλο εκπομπών με ιατρικά θέματα, που θα παρουσιαστούν από το Aegina Portal την επόμενη περίοδο.

Ο νέος δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


Τον νέο δήμαρχο Αίγινας κύριο Γιάννη Ζορμπά φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, λίγο πριν συμπληρωθούν είκοσι ημέρες από την νίκη του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Αίγινας. Η συζήτηση αφορούσε στη συνέχεια μίας συζήτησης - ενημέρωσης που ξεκίνησε λίγο μετά την ολοκλήρωση του χθεσινοβραδινού συμβουλίου, για την έναρξη της συμμετοχής του Τεχνικού Συμβούλου στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Ο κύριος Ζορμπάς αναμένεται ότι την Παρασκευή, θα έχει συνάντηση με τον κύριο Δημήτρη Κωνσταντινίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής του αγωγού.

Αυτή την περίοδο ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς, η διοίκηση του οποίου θα αναλάβει στις 1 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να ενημερώνεται γύρω από τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του δήμου. Αναφορικά με το ζήτημα της πεζοδρόμησης της παραλίας είπε ότι σήμερα το πρωί έγινε συνάντηση με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κατά την οποία αποφασίστηκε να αποσταλεί η επικαιροποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου το ζήτημα της παραλίας να λυθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε άλλο ζήτημα όπως αυτό της καθαριότητας αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις και στις ελλείψεις που έχει παρατηρήσει ότι υπάρχουν στην υπηρεσία αυτήν την περίοδο. Η συζήτηση περιελάμβανε και άλλα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την νέα διοίκηση κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, στο πνεύμα της συνεργασίας που εκπορεύεται μέσα από τον "Κλεισθένη".

Ο Βασίλης Ζαμπέλης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες του OAKA.


Πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι ο O.A.K. Αίγινας. Με την ευκαιρία της γιορτής λήξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, ο Βασίλης Ζαμπέλης μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για το Summer Camp που γίνεται για πρώτη φορά και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, αλλά και για τον 2ο αγώνα με την επωνυμία "Αγία Μαρίνα Races" που θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Αγία Μαρίνα.

Νωρίτερα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα "Ζεύξεια 2019" στο στάδιο της Αίγινας. Εκεί ο Όμιλος Διαχρονικών Αθλητών Στίβου Αθηνών, σε συνεργασία με τον αθλητικό σωματείο ΟΑΚ Αίγινας και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό σύλλογο, θα υλοποιήσει μία διοργάνωση, που σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι η μοναδική στον κόσμο που μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές επίσημοι, ανεξάρτητοι και βετεράνοι όλων των ηλικιών με γνώμονα αξιολόγησης τον πίνακα μετατροπής ηλικιών και επιδόσεων από την World Master Athletics της IAAF. Οι επιδόσεις θα είναι επίσημες, αφού θα υπάρχουν επίσημοι κριτές στίβου. Θα υπάρχει ηλεκτρονική (με chip) χρονομέτρηση και ταυτόχρονα χρονόμετρο χειρός.

Η εκπομπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal με τον Σαράντη Ευσταθόπουλο.

 
Μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε για μία ακόμη φορά η εκπομπή των εκλογικών αποτελεσμάτων στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, που ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα λίγη ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες. Κατά την διάρκεια της εκπομπής και ενώ η ροή των αποτελεσμάτων βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Σαράντης Ευσταθόπουλος παρουσίασε πολύ χρήσιμα στοιχεία για την εκλογική αναμέτρηση και τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα, την αποχή και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Την ίδια ώρα ο Σταύρος Ρωπαΐτης μετέδιδε το ρεπορτάζ από τα δύο γραφεία των δημοτικών συνδυασμών και τα νεώτερα της εκλογικής αναμέτρησης, με συνεντεύξεις και σχόλια με ζωντανές συνδέσεις από το κέντρο του νησιού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.  Αποσπάσματα από την εκπομπή της βραδιάς του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Αίγινα.Και αυτή τη φορά η δημοσιογραφική ομάδα του Aegina Portal κάλυψε με γρήγορη ροή την μετάδοση των αποτελεσμάτων. Σε αυτή συμμετείχαν η Νατάσα Παπαδοπούλου, η Δέσποινα Ρωπαΐτη, η Μαριά Μαλτέζου, η Χρύσα Θεολόγου και η Ανθή Τζίτζη.
 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον έγκριτο νομικό κύριο Γιώργο Τσατήρη για τις πολύτιμες νομικές συμβουλές του, στον σχεδιασμό της παρουσίασης της προεκλογικής περιόδου από το Aegina Portal.

Αποσπάσματα από την εκπομπή του Aegina Portal την βραδιά των εκλογών.


Περισσότεροι από 14.000 επισκέπτες συνδέθηκαν με το Aegina Portal την βραδιά των εκλογών, από τις 7:30 το απόγευμα έως και τις 12 τα μεσάνυχτα για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα, ενώ η επισκεψημότητα παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλή και μετά τα μεσάνυχτα. Σημαντική ήταν η παρουσίαση της εκτίμησης και η πρώτη ανάλυση που έκανε για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ο Σαράντης Ευσταθόπουλος (εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα που επιβεβαιώθηκαν στο τέλος της βραδιάς) ενώ άμεσο και περιεκτικό ήταν το συνεχές ρεπορτάζ του Σταύρου Ρωπαΐτη από τα γραφεία των συνδυασμών που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal. Αποσπάσματα από την εκπομπή της βραδιάς των εκλογών.Στο ηχητικό αρχείο μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από την εκπομπή.
Δημοσιογραφική ομάδα - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ρωπαΐτη, Μαριά Μαλτέζου. Γραμματειακή υποστήριξη: Χρύσα Θεολόγου.