Αναβαθμίζεται η ιατρική κάλυψη του 8ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, με τρεις μοτοσικλετιστές ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.


Με τρεις μηχανές ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί φέτος ο 8ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με σημείο έναρξης και τερματισμού την παραλία της Αίγινας. Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο υπεύθυνος της ιατρικής κάλυψης του αγώνα ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, που είχε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με το ΕΚΑΒ, ώστε να διατεθούν αυτές οι τρεις μηχανές, με έμπειρους διασώστες και προηγμένο εξοπλισμό. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ιατρική κάλυψη, σε έναν αγώνα που και φέτος οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τους 1.000 δρομείς όλων των ηλικιών. Ο κύριος Δούκας αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που καλύπτει αυτούς τους αγώνες, το οποίο δεν απαιτεί ιατρικές βεβαιώσεις, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο ισχύει ακόμη και στον Κλασσικό Μαραθώνιο.

Η τραγική απώλεια του δρομέα, κάτοικου της Αίγινας, μετά την συμμετοχή στον περσινό αγώνα για το Κύπελο Αφαία 2018, αλλά και η επείγουσα αεροδιακομιδή αθλητή που συμμετείχε στο 3ο Κύπελλο Αφαία το 2014, έδωσαν τον έναυσμα ώστε να ενισχυθεί ο φετινός αγώνας Ιωάννης Καποδίστριας, κάνοντας την Αίγινα να πρωτοπορεί στην ασφάλεια των αθλητών, με την διοργάνωση του 8ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σωκράτη Δούκα.

Μετά το τελευταίο Κύπελο Αφαία, το Aegina Portal είχε παραθέσει την ανάγκη αναβαθμισμένης ιατρικής κάλυψης στους αγώνες που γίνονται στην Αίγινα, μιλώντας με μέλη της Επιτροπής Υγείας του Δήμου και άλλους εκπροσώπους φορέων, διατυπώνοντας την πρόθεσή του να μην ξανακαλύψει αγώνες, εάν δεν επανεξεταστεί το θέμα της ασφάλειας αυτών των διοργανώσεων. Υπήρχε καταρχήν θετική αποτίμηση αυτής της ανάγκης από όλους. Ο ιατρός Σωκράτης Δούκας, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των μελλοντικών αγώνων με την πιο πρόσφορη λύση για το νησί, που ήταν η συμμετοχή μοτοσικλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. Επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ κάνοντας όλο τον αναγκαίο συντονισμό. Για πρώτη φορά οι μοτοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ συμμετείχαν στους αγώνες "Αγία Μαρίνα Races" τον Οκτώβριο, που διοργάνωσε ο Ο.Α.Κ. Αίγινας, με επικεφαλής της ιατρικής κάλυψης τον κ. Σωκράτη Δούκα. Ο Βασίλης Ζαμπέλης, εκπροσωπώντας τον διοργανωτή Ο.Α.Κ.Α. στους αγώνες της Αγίας Μαρίνας, είχε δηλώσει εξ' αρχής την πρόθεσή του να υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την αναβάθμιση της ασφάλειας των αγώνων, παρά το γεγονός ότι βάσει του πλαισίου όλοι τηρούσαν τις προδιαγραφές που ορίζονται επίσημα.

Ο κύριος Δούκας δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: "Αυτό που δυστυχώς μας αναγκάζει να γίνουμε σοφότεροι είναι τα κακά περιστατικά, γιατί όταν έχουμε καλή κατάληξη, όλα περνάνε και συνεχίζουν και παίρνουν το δρόμο τους. Όταν όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία άσχημη έκβαση τότε δυστυχώς (λέω δυστυχώς γιατί αυτή η σοφία θα έπρεπε να υπάρχει από πριν) ερχόμαστε να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε πως θα καταφέρουμε να καλύψουμε τέτοιες εκδηλώσεις αθλητισμού, όπου η συμμετοχή είναι αθρόα, είναι μεγάλη. Και σε αυτόν τον αγώνα από τις πληροφορίες που έχω θα είναι περίπου 1.000 αθλητές, ενήλικες και παιδιά.

Είναι ένας αγώνας ο οποίος κάθε χρόνο "ανοίγει" και περισσότερο. Έχεις να διαχειριστείς, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο πριν από τον αγώνα, ώστε να ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις ή αυτοί οι άνθρωποι να είναι εγγραμμένοι σε κάποιο σύλλογο ώστε να παρακολουθούνται από γιατρούς. Πραγματικά, δεν υπάρχει ούτε ακόμη και στον κλασσικό μαραθώνιο ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο, οπότε θα κληθείς να αντιμετωπίσεις περιστατικά τα οποία θα είναι αναπάντεχα και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Οπότε όπως έλεγα οφείλουμε και στην εξέλιξη αυτή να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί και πλέον να θέσουμε καινούργιες βάσεις, όσον αφορά την ιατρική κάλυψη τέτοιων αγώνων".

Επιστρέφοντας στον "8ο Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας" και σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέθεσε ο κύριος Δούκας, σε αυτόν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", μαζί με μία νοσηλεύτρια και το ασθενοφόρο του Νεφρολογικού Κέντρου. Ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει την προηγούμενη ημέρα των αγώνων.

Ο κ. Χρήστος Ρέππας για την σημερινή απεργία και τα ποσοστά συμμετοχής στην Αίγινα.


Με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς πραγματοποιείται σήμερα από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο εκπαιδευτικός κύριος Χρήστος Ρέππας, με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Για την απεργιακή κινητοποίηση ο σύλλογος έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου που μπορείτε να δείτε εδώ.

Κλειστά όλα τα τα σχολεία της Αίγινας αύριο Τρίτη, σύμφωνα με νεώτερη δήλωση του κ. Δημήτρη Μούρτζη.


Τελικά, όλα τα σχολεία της Αίγινας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση που έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Έτσι, αύριο θα μείνουν κλειστά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αίγινας, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και το ΓΕΛ Αίγινας και το ΕΠΑΛ Αίγινας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Δημήτρη Μούρτζη.Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης είπε ότι είναι μία απόφαση η οποία πάρθηκε από κοινού με τον κ. Βαγγέλη Δέδε πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και την πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κυρία Καίτη Σαλπέα, που στόχο έχει την ασφάλεια των μαθητών, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο Τρίτη στην Αίγινα. Ο κύριος Μούρτζης απέδωσε σε λάθος την μεμονωμένη ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα η κυρία Καίτη Σαλπέα και αφορούσε μόνο τον Βρεφονηπιακό Σταθμό και την Πρωτοβάθμια.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αίγινας, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Αίγινας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αίγινας, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Αίγινας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που αναμένεται να επικρατήσουν στο νησί. Αυτή τη δήλωση έκανε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal η πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αίγινας και της ιδίας, αύριο Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν: ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αίγινας, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Αίγινας, καθώς αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κοντά στο 0°C.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία κυρία Καίτη Σαλπέα.Τέλος, αύριο την ίδια ώρα θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση, εάν τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη.

"Μαίρη Christmas". Ένα βιβλίο του Γιώργου Μπήτρου για τις γιορτές.


Λαογραφικές συνήθειες, ζεστές καθημερινές στιγμές "τυλιγμένες" με την μαγεία των γιορτών, ένας τρόπος ζωής που ανήκει πια στο παρελθόν, αλλά η θύμησή του γεμίζει με χαρά την ψυχή τούτες τις ημέρες και μαζί με τις ανθρώπινες σχέσεις και τις ιδιαιτερότητές τους, αποτελούν τα κύρια στοιχεία των διηγημάτων του Γιώργου Μπήτρου, που παρουσιάζονται στο νέο του βιβλίο με τίτλο: "Μαίρη Christmas".

Πρόκειται για έξι χριστουγεννιάτικα διηγήματα που έχουν κυκλοφορήσει ως αυτόνομες εκδόσεις τα προηγούμενα χρόνια (από το 2006 έως το 2014) και αναφέρονται σε ιστορίες από τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και η δράση τους εξελίσσεται στην Αίγινα, στον Πειραιά, στην Αθήνα, στη Νάξο, στην Αμοργό.

Ο Γιώργος Μπήτρος μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal παρουσίαζοντας το νέο βιβλίο, το εξώφυλλο του οποίου κοσμεί πίνακας, που παραχώρησε ειδικά για την έκδοση αυτή η εικαστικός Ιωάννα Καφίδα.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ Καίτη Σαλπέα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας.


Την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα, φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά, στην παραλία της Αίγινας, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιανουαρίου και έχει ως επίκεντρο την διασκέδαση και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Παρασκευή το Christmas Run στην παραλία της Αίγινας στις 4:30 μ.μ. τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πύργο του Μαρκέλλου στις 5:30 μ.μ. και συναυλία με τον Δημήτρη Δρίσα και τον Μανώλη Μακαρατζή σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Αύριο Σάββατο, ξεκινά το παιχνίδι με τα φουσκωτά για τα παιδιά. Τα φουσκωτά παιχνίδια θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιηθούν παιδικές δραστηριότητες με την Αυγουστίνα και την Ειρήνη Κυπριώτη, όπως κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών και στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου μαζί με τα παιδιά. Στο πρόγρμμα συμμετέχουν επίσης η Παναγιώτα Καλαμάκη και η Μάρθα Πούλιου από την "Πιτσιρικούπολη".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση από τον Μάγο Σανκάρα, καθώς και παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κατασκευές και δημιουργική απασχόληση. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα αναλυτικά μπορείτε να το δείτε εδώ.