Μαρία Ρεπούση. Η ρύθμιση για την εξαίρεση των νησιών του Αργοσαρωνικού από τον υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Μαρία Ρεπούση Βουλευτής Α' Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έκδοση της οδηγίας  2014/45/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου  για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο των μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμένων τους. Πρόκειται για μία υπόθεση που λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών του Αργοσαρωνικού για την οποία έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για πάνω από ενάμιση χρόνο.

Τον Μάιο του 2013 καταθέσαμε αναφορά για αναστολή του κανονισμού υποχρεωτικού ελέγχου ΚΤΕΟ για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και έκτοτε παρακολουθήσαμε στενά την υπόθεση αυτή στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παρούσα οδηγία θεσπίζει ελάχιστες απαιτήσεις για ένα καθεστώς περιοδικού τεχνικού ελέγχου των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Τα κράτη μέλη μπορούν να εξαιρούν από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας τα οχήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά ή αραιοκατοικημένες περιοχές. Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει την εξαίρεση των νησιών του Αργοσαρωνικού από τον υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png