Η Μαρία Ρεπούση για τη δημιουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Λιγέα Δήμου Αίγινας.

Μαρία Ρεπούση. Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α' Πειραιά και Νήσων.
Η αδειοδότηση για την λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας δυναμικότητας 120 τόνων ετησίως σε θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων, στη θέση Λιγέα Δήμου Αίγινας της Περιφέρειας Αττικής είναι ένα ακόμα περιβαλλοντικό πλήγμα για την ανάπτυξη του Αργοσαρωνικού.

Στην περιοχή του Σαρωνικού λειτουργούν ήδη 30 μονάδες υδατοκαλλιεργειών με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην επαγγελματική ελεύθερη αλιεία.

Η αδειοδότηση δίνεται με τρόπο βεβιασμένο λίγο πριν ψηφιστεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο «Αθήνα - Αττική 2021», όπου θα καθορίζονται η θαλάσσια χωροταξία και η ολοκληρωμένη διαχείριση του παράκτιου χώρου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε ανταγωνιστικά προς τις κύριες χρήσεις και λειτουργίες βασιζόμενοι σε ένα ελαστικό θεσμικό πλαίσιο.

Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε αν ο Αργοσαρωνικός είναι ένα θαλάσσιο σύμπλεγμα με σημαντικές ικανότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png