Επίσκεψη της Μαρίας Ρεπούση στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Πειραιά και Νήσων της ΔΗΜΑΡ, 18-20/9 προκειμένου να πάρει μέρος στις ετήσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της Αίγινας. Με την ευκαιρία αυτή, η βουλευτής συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και πρόεδρο του Φεστιβάλ κα Αλυφαντή και ενημερώθηκε τόσο για τις δραστηριότητες του συλλόγου όσο και για τις επιδιώξεις από το φεστιβάλ. Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ένωσης φυστικοπαραγωγών της Αίγινας καθώς και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου και ενημερώθηκε για τα αιτήματα τους. Η Μαρία Ρεπούση βρήκε εύλογα τα αιτήματα που αναφέρονται στην παράταση της διάρκειας πώλησης των φυστικιών στη διετία, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, καθώς και στην αναγκαιότητα της χρηματοδότησης ερευνών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Η βουλευτής επισκέφθηκε επίσης το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας και τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, συζήτησε με την αρχαιολόγο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το αρχαίο λιμάνι στο οποίο πρόσφατα είχαν επιχειρηθεί παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα καποδιστριακά κτήρια του νησιού με τη βοήθεια του κου Αλέξη Κράους, είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει εκ νέου την αξία των μνημείων αυτών και να διαπιστώσει ότι δεν γίνεται κανένα έργο για την αξιοποίηση της κληρονομιάς αυτής. Το Ορφανοτροφείο της Αίγινας παραμένει ακόμα κλειστό, το Εϋνάρδειο επίσης ενώ το Κυβερνείο της Αίγινας πρέπει άμεσα να επισκευαστεί προκειμένου να επαναστεγάσει το σημαντικό ιστορικό αρχείο της Αίγινας. Η βουλευτής δεσμεύθηκε να αναζητήσει τις προθέσεις της πολιτείας για τα μνημεία αυτά και να συμβάλει προκειμένου να αξιοποιηθούν και να συμβάλουν στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.